Βόρεια Κορέα: Με μάσκα για πρώτη φορά ο Κιμ Γιονγκ Ουν
1 year, 11 months ago
6

Η Βόρεια Κορέα έχει επιβάλει εθνικό lockdown, για να ελέγξει το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε για πρώτη φορά με προστατευτική μάσκα κατά του κοροναϊού, καθώς στη χώρα καταγράφηκε θετικά κρούσματα Covid-19 και κηρύχθηκε έκτακτη ανάγκη.

Η Βόρεια Κορέα έχει επιβάλει εθνικό lockdown, για να ελέγξει το ξέσπασμα του κοροναϊού αφού επί δύο χρόνια υποστήριζε ότι είχε μηδενικά κρούσματα, καταγράφοντας ένα τέλειο ρεκόρ σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε σύσκεψης που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και για πρώτη φορά εθεάθη να φορά προστατευτική μάσκα κατά της Covid-19 όπως και όλοι οι συμμετέχοντες.

Η χώρα μιλά για ξέσπασμα του κοροναϊού, για πρώτη φορά σ’ αυτά τα δύο χρόνια κι έτσι έχει επιβληθεί εθνικό lockdown, για να περιοριστεί η μετάδοση. Μία ενδεχόμενη αποτυχία στον έλεγχο της πανδημίας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα που έχει φτωχό υγειονομικό σύστημα, ενώ έχει απορρίψει οποιοδήποτε εμβολιαστικό πρόγραμμα.

21 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, περισσότερα από 280.000 πιθανά κρούσματα Covid-19

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι που είχαν εκδηλώσει υψηλό πυρετό, εν μέσω του πρώτου ξεσπάσματος Covid-19 που παραδέχθηκε επισήμως το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της Βορείου Κορέας (KCNA), 280.810 άνθρωποι, που έχουν εμφανίσει συμπτώματα, δέχονται ιατρική φροντίδα.

Για «τεράστια καταστροφή» έκανε λόγο ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του μπορεί να πάρει μαθήματα από τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν κήρυξε τη Βόρεια Κορέα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επέβαλε καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα.

in.gr