Βορίδης: Απαράδεκτη η δήλωση Ράμα
1 year, 4 months ago
6

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση τοποθετήθηκαν το μεσημέρι στη Βουλή για τον θάνατο του Eλληνα ομογενούς από πυρά της αλβανικής αστυνομίας και ζήτησαν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα αποκτήσει επόμενες ημέρες πρακτικό αντίκρισμα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και ζήτησε από τα κόμματα να μην δίνουν με τις τοποθετήσεις τους έναυσμα σε ακροδεξιές κραυγές να καπηλεύονται ένα τόσο σοβαρό και σύνθετο ζήτημα.

Ο Μάκης Βορίδης από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ράμα και πρόσθεσε ότι έτσι παίρνει θέση επί δικαστικής εκκρεμότητας. «Εχουμε μια πραγματικότητα, μια ανθρωποκτονία, μήνυση Αλβανών αστυνομικών και δικαστική εκκρεμότητα. Η δήλωση Ράμα που παίρνει θέση επί δικαστικής εκκρεμότητας είναι απολύτως απαράδεκτη. Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι θα ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία και όλα θα γίνουν με διαφάνεια»

Η κ. Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε ότι αυτές οι δηλώσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία από ελληνικής πλευράς. Για εκμετάλλευση του γεγονότος από εθνικιστικές δυνάμεις και των δύο χωρών που μόνον ανησυχία προκαλεί, έκανε λόγο από το ΚΚΕ ο Σάκης Βαρδαλής.

«Η κυβέρνηση το αντιμετώπισε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, παρενέβη χωρίς καθυστέρηση», υποστήριξε από την πλευρά του ο Θοδωρής Δρίτσας και ζήτησε να μην αναζητείται πολιτική υπεραξία.