Βουλγαρία: Το σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική» έγινε «η Μακεδονία είναι βουλγαρική»
1 month, 8 days ago
6

Εθνικιστές στη Βουλγαρία ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «η Μακεδονία είναι βουλγαρική», αντικαθιστώντας το «η Μακεδονία είναι ελληνική», γράφουν μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας.

Τη στιγμή που σταμάτησαν οι έλληνες εθνικιστές να προβάλλουν το μήνυμα «Η Μακεδονία είναι ελληνική», συνεχίζουν οι «συνάδελφοί» τους από τη Βουλγαρία, οι οποίοι ανάρτησαν πανό (φωτογραφία, επάνω, από expres.mk) στη Φιλιππούπολη που γράφει ότι «η Μακεδονία είναι βουλγαρική», γράφει δημοσίευμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Αποδέκτης ο πρωθυπουργός

Το μήνυμα είχε ως αποδέκτη τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ και το είδαν τα ξημερώματα χθες Παρασκευή οι κάτοικοι της πόλης την οποία ίδρυσε ο Φίλιππος Β΄ ο Μακεδόνας, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το πανό τοποθετήθηκε σε γέφυρα από τη φοιτητική οργάνωση του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος VMRO-BND του ευρωβουλευτή Ανγκέλ Τζαμπάσκι.

Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε για τον βούλγαρο πρωθυπουργό:

«Ζωντανή πληγή»

«Είστε ασεβής για εμάς, κύριε Πέτκοφ. Το θέμα “Μακεδονία” για τον βουλγαρικό λαό είναι μια ζωντανή πληγή και απλώς ρίχνετε σε αυτήν αλάτι.

»Η συμπεριφορά σας είναι απολύτως ανεύθυνη και μπορούμε να πούμε αντιβουλγαρική, δεδομένης της στάσης σας.

»Οι Βούλγαροι είναι αρκετά ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα και ίσως δεν το γνωρίζετε γιατί το θέμα του βουλγαρικού εθνικού ιδεώδους δεν μελετάται σχεδόν καθόλου στο Χάρβαρντ (όπου σπουδάσατε)», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: expres.mk, echedoros-a.gr