Βουλή: Ξεκίνησε η διάσκεψη των προέδρων για την ψήφο εμπιστοσύνης
5 months, 1 day ago
6

Ξεκίνησε πριν λίγο η έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκειμένου να αποφασιστούν και να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την αυριανή διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Νέα Δημοκρατία κι άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα διατυπώσουν την ισχυρή ένσταση τους για την περιορισμένη χρονική διάρκεια της συζήτησης καθώς η πρόταση του προέδρου της Βουλής είναι όλα να έχουν ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για μια διαδικασία fast track προκειμένου η κυβέρνηση να μειώσει όσο μπορεί την σε υψηλούς τόνους κριτική που θα διατυπωθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση φαίνεται να επιμένει στο σύντομο της διαδικασίας, άλλωστε όπως είπε ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας χθες τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «το αίτημα γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης, άρα αυτή έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων και από την άλλη η σύντομη διαδικασίας επελέγη διότι εφ’ όλης της ύλης συζήτηση έγινε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφιση του προϋπολογισμού και θα γίνει εκ νέου κατά τη διάρκεια της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών».

Ενδιαφέρον πάντως έχει η στάση που θα κρατήσει ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων ελλήνων στην διάσκεψη των προέδρων και αν θα συνταχθεί η όχι με το εξπρές της διαδικασίας.