Βρετανία: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από αστυνομικούς – Κύμα οργής στα social media
1 year, 9 months ago
6

Στο βίντεο φαίνεται οι αστυνομικοί να χτυπούν τον 16χρονο τουλάχιστον επτά φορές, πριν τον ρίξουν στο έδαφος και τον συλλάβουν.

Σφοδρές  αντιδράσεις στα social media έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει αστυνομικούς στην Βρετανία να ξυλοκοπούν άγρια έναν έφηβο, πριν τον συλλάβουν.

Στο βίντεο, που τραβήχτηκε από κινητό, φαίνεται οι αστυνομικοί να χτυπούν τον 16χρονο τουλάχιστον επτά φορές, πριν τον ρίξουν στο έδαφος και τον συλλάβουν. Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται, δε, ότι ο έφηβος, κατά το περιστατικό ξυλοδαρμού στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, δέχθηκε και κλωτσιά.

Πληροφορίες της εφημερίδας Sun αναφέρουν ότι ο έφηβος είχε πάει να δει τι συμβαίνει στην αυλή του σπιτιού του φίλου του, καθώς τον ανησύχησε η παρουσία των αστυνομικών.

 

Το εν λόγω περιστατικό στο Λονδίνο κατά πολλούς χρήστες των social media καταδεικνύει αστυνομική βία και έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων. «Είναι εξοργιστικό και πρέπει να διερευνηθεί» γράφει ένας χρήστης του Twitter, «Είναι αυτό λογική χρήση της εξουσίας;» σχολιάζει ένας άλλος.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι βρετανικά ΜΜΕ έχουν ζητήσει από τις Αρχές να σχολιάσουν το περιστατικό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

in.gr