Βρετανία: Μπλόκο στις ρωσικές δυνάμεις σε ποταμό στο Ντονμπάς έβαλαν οι Ουκρανοί – Σφοδρές μάχες
1 year, 11 months ago
6

Τι αναφέρει η ανάλυση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Νέα ενημέρωση για τις μάχες που είναι σε εξέλιξη στο Ντονμπάς ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα η Βρετανία.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, η Ρωσία κάνει σημαντικές προσπάθειες στην περιοχή του Ιζιούμ και του Σεβεροντονέτσκ για να δημιουργήσει ένα πέρασμα προς το Σλοβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

 

Ο πρωταρχικός στόχος σε αυτόν τον άξονα είναι η περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, απομονώνοντάς τις από την υποστήριξη ή την ενίσχυση από μονάδες στα δυτικά της χώρας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απέτρεψαν με επιτυχία απόπειρα διάβασης ρωσικού ποταμού στο Ντονμπάς.

Μάλιστα, ο ουκρανικός στρατός έχει δώσει και φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Δείτε την ανάρτηση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας

Οι εικόνες δείχνουν ότι κατά τη διέλευση του ποταμού Σιβέρσκι Ντόνετς δυτικά του Σεβεροντονέτσκ, η Ρωσία έχασε πολλά τεθωρακισμένα τουλάχιστον μιας Τακτικής Ομάδας Τάγματος, καθώς και τον εξοπλισμό γεφύρωσης που είχε αναπτυχθεί.

Η διέλευση ποταμών σε ένα αμφισβητούμενο περιβάλλον είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος ελιγμός και δείχνει την πίεση που δέχονται οι Ρώσοι διοικητές να σημειώσουν πρόοδο στις επιχειρήσεις τους στην ανατολική Ουκρανία, σημειώνουν οι Βρετανοί.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο παρά τη συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή αυτή μετά την απόσυρση και την αναδιάταξη μονάδων από τις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίχιβ. 

in.gr