Βρετανία: Οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν ζητήσουν τριετή άδεια παραμονής σε περίπτωση άτακτου Brexit
6 months, 12 days ago
6

Οι πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τριετή άδεια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

«Μετά το Brexit, οι πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ που μετακομίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για προσωρινό καθεστώς μετανάστευσης διάρκειας 36 μηνών (Euro TLR)», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα Euro TLR θα είναι απλές και ελεύθερες και θα υποβάλλονται μετά την άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Πέρασε το νομοσχέδιο που μπλοκάρει το άτακτο Brexit

Ο Μπόρις Τζόνσον ηττήθηκε σε μία ακόμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως αναμενόταν, αφού πέρασε το νομοσχέδιο που μπλοκάρει ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός κατέθεσε πρόταση για εκλογές στις 15 Οκτωβρίου.

Στην τελική ψηφοφορία 327 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 ψήφισαν κατά αυτού του νομοσχεδίου, που ουσιαστικά αναγκάζει τον Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει παράταση από την ΕΕ για το Brexit, σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία έως τις 31 Οκτωβρίου. Πλέον, το νομοσχέδιο πηγαίνει στη Βουλή των Λόρδων. Αν εκεί εγκριθεί, αναμένουμε από τον Τζόνσον να το τηρήσει, δήλωσε ο Χίλαρι Μπεν, ο εισηγητής του νομοσχεδίου.

Επειτα από αυτή την εξέλιξη, στη Βουλή των Κοινοτήτων ξεκίνησε η συζήτηση για το αίτημα του Μπόρις Τζόνσον να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 15 Οκτωβρίου. Για να περάσει το αίτημα του Βρετανού πρωθυπουργού, θα πρέπει να το στηρίξουν τα δύο τρίτα των βουλευτών.