Βρετανία – Κατηγορήθηκε για χαλασμένα τρόφιμα στην παμπ του, μπήκε φυλακή και πλέον είναι εκατομμυριούχος
1 year, 2 months ago
6

Ένα τεράστιο ποσό ως αποζημίωση, για τα όσα πέρασε θα λάβει ένας ιδιοκτήτης παμπ που φυλακίστηκε άδικα για μια υποτιθέμενη «βεντέτα» με τον δήμο.

Το 2003, ο Geoff Monks φυλακίστηκε επειδή δεν ήταν σε θέση να πληρώσει ένα πρόστιμο που του επιβλήθηκε για την υγειονομική ασφάλεια των τροφίμων, που σέρβιρε στην παμπ του «The Snooty Fox» στο Northamptonshire. Ο Monks πέρασε δύο μήνες στη φυλακή υψίστης ασφαλείας HMP Woodhill και μάλιστα σε κελί δίπλα στον δολοφόνο του Southam, Ian Huntley, σύμφωνα με την Daily Mail.

Αν και αργότερα η καταδίκη του 67χρονου ανατράπηκε, εν τούτοις έχασε την παμπ του, το σπίτι του και έπαθε καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

Πώς ξεκίνησε η «βεντέτα»

Ο Geoff Monks είχε ισχυριστεί ότι το τοπικό συμβούλιο του δήμου είχε επιδιώξει μια «βεντέτα» εναντίον του, με πρόφαση την υγειονομική ασφάλεια των τροφίμων στην παμπ του. Είχαν κάνει λόγο μάλιστα για μουχλιασμένο ζαμπόν. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η «βεντέτα» ξεκίνησε όταν προσέβαλε την τοπική δικηγόρο Τζένι Λόρενς και παράλληλα ισχυρίστηκε ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο του συμβουλίου Ρότζερ Χιθ. Αμφότεροι βέβαια το είχαν αρνηθεί.

Στον Geoff Monks επιβλήθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο που είχε καταγραφεί μέχρι τότε για έξι -υποτιθέμενες- παραβάσεις για την ασφάλεια των τροφίμων του: Κοντά 30.000 ευρώ συν τα νομικά έξοδα ύψους 10.000 ευρώ. Δεν μπόρεσε να πληρώσει το πρόστιμο και φυλακίστηκε το 2003.

Πέντε εκατομμύρια αποζημίωση

Η νομική ομάδα του υποστήριξε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για τα αδικήματα υγιεινής ήταν «λεπτά και αντιφατικά», δεν αποδείχθηκαν και ανατράπηκαν 15 χρόνια αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συμφωνήσει ήδη σε έναν επταψήφιο διακανονισμό για αποζημίωση, για την οποία λένε πως φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, για «να αρχίσει να ξαναχτίζει τη ζωή του», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

in.gr