Βρετανία: Ουρές καταναλωτών έξω από τα Primark πυροδοτούν φόβους για δεύτερο lockdown
3 years, 4 months ago
6

Ορδές καταναλωτών σχηματίστηκαν για ώρες έξω από υποκαταστήματα της αλυσίδας Primark στη Βρετανία και ιδιαίτερα σε αυτά που διεύρυναν το ωράριό τους για να ικανοποιήσουν την καταναλωτική ζήτηση ενόψει των Χριστουγέννων.

Οι Βρετανοί «στοιβάζονται» ο ένας πάνω στον άλλον έξω από τα καταστήματα, δημιουργώντας φόβους για ένα «δεύτερο lockdown» που θα πυροδοτήσει η διασπορά του κορωνοϊού.

Οι ουρές σχηματίστηκαν σε 24ωρα καταστήματα από το Τράφορντ στο Γκέιτσιντ και το Μπέρμινχαμ, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, προκαλώντας έντονη οργή. Η παράταση του ωραρίου λειτουργίας για τα 11 καταστήματα είναι προσωρινή, σύμφωνα με την εταιρεία. Καταναλωτές εθεάθησαν να βγαίνουν από το κατάστημα ακόμη και μεταμεσονύκτιες ώρες.

Μάλιστα οι αγοραστές ανέφεραν ότι περίμεναν για έως και δύο ώρες μέσα στη νύχτα στο εμπορικό κέντρο του Τράφορντ, για να εισέλθουν στο κατάστημα. Το ίδιο συνέβη και στο Μάντσεστερ, με έναν καταναλωτή να δηλώνει ότι βίωσε την εμπειρία του «οργανωμένου χάους».

Η δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας των καταστημάτων ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια περιορισμού του συνωστισμού και μείωσης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού σε καταστήματα.

protothema.gr