Βρετανία: Πέντε ελληνικά νησιά θεωρούνται προορισμοί χαμηλού κινδύνου σχετικά με τον κοροναϊό
2 years, 10 months ago
6

Πέντε είναι τα ελληνικά νησιά, τα οποία το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών πιθανόν να εντάξει στην «πράσινη λίστα»,  των περιοχών που θα μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί τουρίστες, από τις 17 Μαΐου, οπότε και η κυβέρνηση Τζόνσον, σκοπεύει να άρει την απαγόρευση των ταξιδιώ στο εξωτερικό.

Έως την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί η «πράσινη λίστα» με τις χώρες- περιοχές που θα μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί έχοντας κριθεί ως προορισμοί χαμηλού κινδύνου για Covid και σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, σε αυτές είναι πιθανόν να ενταχθούν τα ελληνικά νησιά: Κέρκυρα, Κρήτη, Κως, Ρόδος και Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με την «Independent», το Foreign Office έκανε κάποιες αλλαγές στη «πράσινη λίστα» των χωρών που θα μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί για να κάνουν τις διακοπές τους.

Εκτός από την Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Κω, τη Ρόδο και την Ζάκυνθο, ως προορισμοί χαμηλού κινδύνου θεωρούνται και τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία.

Όπως αναφέρεται η αναθεωρημένη σύσταση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αποκαλύπτει πως υπάρχουν περιοχές που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου.

Για παράδειγμα, η επίσημη σύσταση προειδοποιεί κατά των ταξιδιών στην Ελλάδα «βάσει της τρέχουσας αξιολόγησης κινδύνου λόγω Covid-19». Όμως, προσθέτει: «Η σύσταση της FCDO δεν τάσσεται κατά των ταξιδιών στα νησιά Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κρήτη».

Ο τουρισμός στη Βρετανία

Σε ότι αφορά την προσέλευση τουριστών στη Βρετανία, με βάση τις λίστες που θα εκδόσει η αρμόδια υπηρεσία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών (FCDO) οι χώρες κατανέμονται «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες».

Οι χώρες που θα καταχωρηθούν ως «κόκκινες» ή «πορτοκαλί», θα απαιτούν καραντίνα – σε ξενοδοχείο ή κατ’οίκον.

Όσοι προέρχονται από χώρες της «πράσινης λίστας» θα αποφεύγουν την απομόνωση, αν και θα πρέπει να πληρώσουν 100 λίρες για τεστ Covid πριν από την αναχώρηση και μετά την άφιξη.

Tα στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας εκφράζουν τη δυσφορία τους καθώς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν ανοίξει ο τουρισμός στη Βρετανία, δεν υπάρχει εικόνα για το ποιες χώρες ή περιοχές θα συμπεριληφθούν στην «πράσινη λίστα».

in.gr