Βρετανία: Στο σπίτι του Μπόρις Τζόνσον η αστυνομία μετά από άγριο καβγά με τη σύντροφό του
8 months, 26 days ago
6

Η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του Μπόρις Τζόνσον και της συντρόφου του στο Λονδίνο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, αφού οι γείτονες είχαν ακούσει έναν άγριο καβγά.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Κάρι Σίμοντς ακούστηκε να λέει στον υποψήφιο ηγέτη των Συντηρητικών να «κατεβεί από πάνω της» και να «φύγει από το σπίτι».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε στο BBC ότι «μίλησε σε όλους τους ενοίκους της κατοικίας στη συγκεκριμένη διεύθυνση και ήταν όλοι ασφαλείς και καλά»

Ο Τζόνσον, που προβάρει το πρωθυπουργικό κοστούμι, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό καθώς έφθασε στο Μπέρμιγχαμ ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας των μελών του Συντηρητικού Κόμματος για την ανάδειξη του επόμενου αρχηγού του κόμματος.

«Δεν νομίζω ότι (τα μέλη ακροατηρίου) θέλουν να ακούσουν για κάτι τέτοιο, εκτός κι αν κάνω λάθος», δήλωσε ο Τζόνσον αργότερα, σε μια εκδήλωση με τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό, αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

«Νομίζω ότι αυτό που θέλουν να ακούσουν είναι αυτά που σχεδιάζω για τη χώρα και το κόμμα μου» εξήγησε.

Νωρίτερα, ένας γείτονας της κυρίας Σίμοντς στο Κάμπερουελ, στο νότιο Λονδίνο, είπε στον Guardian ότι είχαν ακούσει μια γυναίκα να ουρλιάζει και στη συνέχεια να «χαστουκίζει και να χτυπάει».

Σύμφωνα με τους αυτήκοους μάρτυρες του διαπληκτισμού, πάντως, ο Τζόνσον αρνήθηκε να φύγει από το διαμέρισμα και είπε στη σύντροφό του να «αφήσει» τον φορητό υπολογιστή του ενώ ακολούθησε έντονος θόρυβος από κάποιο αντικείμενο που έσπασε.

Η κυρία Σίμοντς φέρεται να ακούστηκε να λέει στον βουλευτή των Τόρις ότι της είχε καταστρέψει έναν καναπέ με κόκκινο κρασί: «Απλά δεν σε νοιάζει τίποτα επειδή είσαι κακομαθημένος, δεν σε νοιάζει για τα χρήματα ή για τίποτα» του είπε.

Ο συντηρητικός βουλευτής Ντόνιμικ Γκριβ δήλωσε στο πρόγραμμα του BBC Radio 4 ότι δεν μπόρούσε να σχολιάσει συγκεκριμένα το ρεπορτάζ του Guardian, αλλά τόνισε πως ο χαρακτήρας είναι σημαντικός για όποιον θέλει να είναι ηγέτης του κόμματος.

«Θα είναι σε θέση ευθύνης όπου θα πρέπει να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις», είπε. Ο πρώην γενικός εισαγγελέας πρόσθεσε με νόημα: «Σαφώς πράγματα όπως η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντικά. Και νομίζω ότι έχουν σημασία και στην προσωπική και ιδιωτική ζωή του ατόμου και επίσης έχουν σημασία στη δημόσια ζωή κάποιου».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κάρι Σίμοντς είναι σε σχέση με τον Μπόρις Τζόνσον από το 2018.

(με πληροφορίες από BBC, Guardian, Reuters)