Βρετανία: Βουλευτές επιρρεπείς στον σεξοτουρισμό μπορούν να γίνουν εύκολα θύματα από Ρωσίδες «Μάτα Χάρι»
1 year, 3 months ago
6

Θύματα εκβιασμού κινδυνεύουν να πέσουν Βρετανοί βουλευτές που έχουν στοχοποιηθεί για σεξοτουρισμό στη διάρκεια ταξιδιών τους στο εξωτερικό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», επικακαλούμενο έγκυρες πηγές.

Βρετανοί βουλευτές, τύφλα στο μεθύσι, φέρεται να επιδίδονταν σε αχαλίνωτο σεξ στη διάρκεια ταξιδιών τους στο εξωτερικό με τις ιερόδουλες να τους «περιμένουν στα δωμάτια του ξενοδοχείου» για να τους καλωσορίσουν.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί πληθαίνουν εγείροντας φόβους ότι τρίτες χώρες, εχθρικές προς το Λονδίνο, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιήσουν τους «άτακτους» βουλευτές ως «Δούρειο Ίππο» έτσι ώστε να μπορούν να ασκήσουν επιρροή στην γηραιά αλβιώνα.

Αν αποδειχθεί ότι Βρετανοί βουλευτές ταξίδευαν στο εξωτερικό για διασκέδαση και σεξ, όχι όμως για δουλειά, θα αμαυρωθεί η εικόνα της Βουλής των Κοινοτήτων, προκαλώντας πονοκέφαλο στη Ντάουνινγκ Στριτ, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο που να ενοχοποιεί Βρετανούς βουλευτές πως ήταν ενήμεροι ότι οι ιερόδουλες θα τους περίμεναν στο ξενοδοχείο ή ότι χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες τους.

Την ίδια ώρα όμως, ελλοχεύει ο κίνδυνος καταγγελιών ότι ορισμένα από τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, καθώς καταστρέφονταν από το «σεξ και το πολύ οινόπνευμα», γράφει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ένας βουλευτής που επισκέφθηκε μία χώρα, σημαντικό σύμμαχο του Ηνωμένου Βασιλείου, βρέθηκε στο επίκεντρο δριμείας κριτικής με νεαρές ασκούμενες να τον κατηγορούν για απρεπή συμπεριφορά.

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, υπό καθεστώς ανωνυμίας, έσπευσε να δηλώσει στην βρετανική εφημερίδα: «Η κακή συμπεριφορά είναι πράγματι αξιοσημείωτη».

Μία άλλη πηγή εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι, βουλευτές που επισκέπτονταν αυταρχικές χώρες, χρησιμοποιούνται πολλές φορές για να πείσουν τους πολίτες ότι ο ηγέτης τους είχε φίλους σε διεθνές επίπεδο και δεν ήταν παρίας.

Από την πλευρά τους, οι βρετανικές αρχές ασφαλείας έχουν εντείνει τους ελέγχους στο σώμα των βουλευτών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα υπό τον φόβο ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως «δούρειος ίππος» για τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες εχθρικές χώρες προς το Λονδίνο χώρες προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν επιρροή στην βρετανική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 16 Δεκεμβρίου, άρθρο του «Politico» κατέγραφε μαρτυρίες από βουλευτές, μέλη της Βουλής των Λόρδων, συνεργάτες τους, όπως και διπλωμάτες, σύμφωνα με τους οποίους η ανάρμοστη συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων τους δεν συνάδει με το αξίωμά τους.

Το βρετανικό δημοσίευμα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, η συμπεριφορά βουλευτών σε «ομάδες φιλίας» με τρίτες χώρες, στις οποίες μετέχουν κατά κανόνα «backbenchers», δηλαδή βουλευτές που δεν είναι στελέχη πρώτης γραμμής, είναι «ανάρμοστη».

Οι «backbenchers» αποτελούνται κυρίως από βουλευτές των Τόρις και των Εργατικών που συνεργάζονται για να… περνούν καλά.

Κλείσιμο

Τα μέλη των ομάδων συχνά πηγαίνουν σε ταξίδια πληρωμένα από ξένες κυβερνήσεις ή εταιρείες. Αντιθέτως , από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές που είναι θεσμικά όργανα, οι ομάδες είναι ανεπίσημες, οπότε οι κανόνες και ο έλεγχος είναι χαλαροί.

Ένας από τους βουλευτές, που πλέον είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων, σε ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία με κοινοβουλευτική ομάδα είχε ρωτήσει πού βρίσκεται ο πλησιέστερος οίκος ανοχής. Άλλος ένας από το κυβερνών κόμμα των Τόρις και πρώην υπουργός, έμενε ως αργά ψάχνοντας «ντόπιες γυναίκες» και κυρίως «πολύ νεαρά κορίτσια».

Τρίτος βουλευτής, δέχτηκε κολ γκερλ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Η συνθηματική περιγραφή ήταν «του έστειλαν ένα μπουκέτο λουλούδια στο δωμάτιο». Αξιωματούχοι από τρίτες χώρες μίλησαν στο Politico ακόμη και για πάρτι με νέους άνδρες και νέες γυναίκες για την σεξουαλική ευχαρίστηση των επισκεπτών βουλευτών.

Κάποιοι από τους βουλευτές δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για αυτές τις χώρες. Άλλοι πάνε απλώς εκδρομή, ενώ έχουν και απαιτήσεις που εκφράζουν στους τοπικούς παράγοντες για καλά γεύματα με σαμπάνια.