Υπουργοί ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών
7 months, 8 days ago
6

Επιχείρηση με… κωδική ονομασία «Βόρεια Ελλάδα» βάζει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις και την πολιτική ζημία από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ηδη από σήμερα, Παρασκευή, καθώς και το Σαββατοκύριακο, ξεκινούν εξορμήσεις επιφανών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, κατά τις οποίες η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι θα μπορέσει να κάνει μια πρώτη αποτίμηση του πολιτικού κόστους. 

Το «ποδαρικό» θα γίνει από τον Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος σήμερα θα μεταβεί στην Κοζάνη. 

Ο κ. Σκουρλέτης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Κοζάνης Ελευθέριο Ιωαννίδη και, στη συνέχεια, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη. 

Αμέσως μετά, κατά τις 13:00, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. 

Ο κ. Σκουρλέτης θα παραμείνει στην Κοζάνη και το Σάββατο, οπότε έχουν προγραμματιστεί επαφές με βουλευτές και στελέχη του κόμματος, καθώς και άλλες κομματικές δραστηριότητες. 

Παπαδημούλης στις Σέρρες

Στη βόρεια Ελλάδα μεταβαίνει σήμερα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ύστερα από πρόσκληση της τοπικής Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες. 

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί σήμερα με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώ στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. 

Θα ακολουθήσει σε ξενοδοχείο της περιοχής εκδήλωση με τίτλο «Σύγκλιση Προοδευτικού Πόλου – Νέα Προοδευτική Διακυβέρνηση», στην οποία αναμένεται να δώσουν το «παρών» στελέχη και υποστηρικτές του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. 

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ διενεργεί το τελευταίο διάστημα στοχευμένες, κρυφές δημοσκοπήσεις στη βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να υπολογίσει τις τάσεις των ψηφοφόρων, και κυρίως αυτών που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη Συμφωνία των Πρεσπών.