Ζελένσκι: Επιμένει να εξοπλιστεί η Ουκρανία με τα πολωνικά Mig -29
2 years, 20 days ago
6

Ζητά να λυθεί «αμέσως» το πρόβλημα της μεταφοράς τους – Ακούμε ότι η πρόταση της Πολωνίας φαίνεται να είναι παράλογη. Αυτό λένε στην Ουάσιγκτον, λέει ο Ουκρανός πρόεδρος

Την ταχύτερη επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς των πολεμικών αεροσκαφών Mig -29 από την Πολωνία στην Ουκρανία, ζήτησε σε διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είμαστε ευγνώμονες στην Πολωνία για την εναλλακτική λύση – για την ετοιμότητα να παράσχει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία. To θέμα είναι η μεταφορά τους. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει αμέσως να λυθεί». Μ

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει επίσημη απόφαση της Πολωνίας να μεταφέρει τα αεροσκάφη στην κατάλληλη αμερικανική βάση. Η συμφωνία μεταξύ της αμερικανικής πλευράς και της Πολωνίας έχει επιτευχθεί. «Αλλά την ίδια στιγμή, ακούμε ότι η πρόταση της Πολωνίας φαίνεται να είναι παράλογη. Αυτό λένε στην Ουάσιγκτον. Πότε θα ληφθεί λοιπόν η απόφαση;» είπε ο Ζελένσκι.

«Ακούστε: είμαστε σε πόλεμο. Αυτό δεν είναι πινγκ πονγκ. Πρόκειται για ανθρώπινες ζωές. Σας ζητάμε για άλλη μια φορά να το λύσετε γρήγορα, στείλτε μας αεροσκάφη», είπε.