Ζελένσκι: Ηθελημένο ρωσικό έγκλημα πολέμου ο βομβαρδισμός φυλακής – Πάνω από 50 νεκροί -Bίντεο
1 year, 8 months ago
6

ΟOυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «ηθελημένο ρωσικό έγκλημα πολέμου» τον βομβαρδισμό φυλακής στο ανατολικό τμήμα της χώρας του, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν «πάνω από 50» αιχμάλωτοι πολέμου.

«Έλαβα σήμερα πληροφορίες για την επίθεση των δυνάμεων κατοχής στην Ολένιβκα (σ.σ.: όπου βρίσκεται η φυλακή), στην περιφέρεια Ντανιέτσκ. Πρόκειται για ηθελημένο ρωσικό έγκλημα πολέμου, για ηθελημένη μαζική δολοφονία ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου. Πάνω από 50 νεκροί», είπε κατά τη διάρκεια του μαγνητοσκοπημένου καθημερινού διαγγέλματός του ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

Υποστήριξε επίσης πως η αποστολή του στρατού, πλέον, «είναι να κάνουν τη γη να καίει κάτω από τα πόδια των εισβολέων, να μην τους αφήσουν σε ησυχία. Κάθε εισβολέας που κακοποιεί, βασανίζει και σκοτώνει θα πρέπει να ξέρει πως θα τιμωρηθεί για τις πράξεις του. Αν κάποιοι Ρώσοι φονιάδες ελπίζουν ότι δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ότι θα κρυφτούν κάπου, ας μάθουν πως θα λογοδοτήσουν. Η γεωγραφία, ο χρόνος, τα σύνορα, οι τοίχοι δεν θα σταματήσουν τη δίκαιη τιμωρία τους».

Επανέλαβε, δε, ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πηγή τρομοκρατίας αυτή τη στιγμή στον κόσμο και υπογραμμισε τη σημασία που έχει παγκοσμίως η εφαρμογή της συμφωνίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.

«Ο ρωσικός τρόμος θέλει να “σπάσει” την εσωτερική μας δύναμη γιατί η Ρωσία δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα στο πεδίο της μάχης αφού οι υπερασπιστές μας είναι πολύ δυνατοί και το ίδιο δυνατοί πρέπει να φανούμε εγώ κι εσείς. Πρέπει να αντέξουμε ό,τι και να κάνουν οι εισβολείς. Αιώνια δόξα σε όποιον καταστρέφει τους εισβολείς», κατέληξε.

real.gr