19 ιστορικά γεγονότα που μοιάζουν να είναι ψέμα αλλά είναι όλα πέρα για πέρα Αληθινά
3 years, 19 days ago
6

Ενώ μερικά από τα πράγματα που μαθαίνουμε δεν μας κάνουν απαραίτητα πιο έξυπνους, σίγουρα μπορούν να ξυπνήσουν την επιθυμία μας να μάθουμε περισσότερα. Ή τουλάχιστον γίνονται θέμα συζήτησης σπάζοντας την καθημερινή ρουτίνα των συνομιλιών μας. Και ο λογαριασμός του Twitter WTF Facts είναι αφιερωμένος στη συλλογή και κοινοποίηση αυτών των τυχαίων πληροφοριών. Από τον τρόπο ζωής των διασημοτήτων έως τις διεθνείς σχέσεις, το έργο τους καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, και αυτός πιθανώς είναι ο λόγος για τον οποίο η ροή τους παραμένει τόσο φρέσκια και ενδιαφέρουσα. Συνεχίστε την ανάγνωση και δείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή tweets που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ από το WTF Facts!

 

Νο. 1.

«Αυτός ο άντρας από την Μπούρμα, δραπέτευσε στο Μπαγκλαντές για να αποφύγει την βία και αρνήθηκε να αφήσει πίσω τους γονείς του. Ήταν ανήμποροι να περπατήσουν οπότε τους κουβάλησε με τα ίδια του τα χέρια για 160 χλμ μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.»

Νο. 2

«Οι στρατιώτες του Γερμανικού Στρατού έχουν την ελευθερία να παραβιάσουν οποιαδήποτε εντολή αν πιστεύουν ότι καταπατά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»

Νο.3

«Το 1963, ένας Τούρκος ανακαίνισε το σπίτι του και έκανα μια σπουδαία ανακάλυψη. Αφού γκρέμισε έναν τοίχο στο υπόγειό του, εντόπισε ένα μυστικό τούνελ. Ακολούθησε το τούνελ που τον οδήγησε σε μια  κρυμμένη αρχαία πόλη , την Derinkuy. Ο πληθυσμός της πόλης κάποτε έφτανε ως και τα 20.000 άτομα.»

Νο.4

«Το 2013, ένας άστεγος άνδρας, με το όνομα Μπίλυ Ρέι Χάρις, επέστρεψε ένα δαχτυλίδι αξίας 4000$ στην  γυναίκα που το έριξε ακούσια στον δρόμο. Για να του δείξει την ευγνωμοσύνη της η γυναίκα, που λέγεται Σάρα Ντάρλινγκ, έστησε έναν ηλεκτρονικό έρανο για τον Μπίλυ. Η σελίδα συγκέντρωσε πάνω απο 180.000 δολάρια που έδωσαν στον Μπίλυ την δυνατότητα να αγοράσει ένα σπίτι και να βρει δουλειά.»

Νο. 5

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα παραβίασε το βασιλικό πρωτόκολλο. Φόρεσε αποκαλυπτικά φορέματα και καθημερινά ρούχα, μετακινήθηκε με το μετρό και αρνήθηκε να λάβει ειδική μεταχείριση στα λούνα παρκ, περιμένοντας με τους γιους της Χάρι και Γουίλιαμ στην ουρά όπως και όλοι οι υπόλοιποι.»

No.6

«To 2009, μετά από μια 20-λεπτη πτήση με το ελικόπτερο πάνω από την Νέα Υόρκη, ο  Στίβεν Γουτσάιρ, ένας αυτιστικός καλλιτέχνης, ήταν σε θέση να ζωγραφίσει από μνήμης τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης χρησιμοποιώντας ένα στυλό.»

Νο.7

«Στην Ινδία, αυτός ο αρχαίος ναός ήταν καλυμμένος από μια τεράστια πέτρα. Ο Ναός της Kailasa επίσης γνωστός και ως Σπηλιά 16 έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με το Taj Mahal.»

 

Νο.8

«Μια πιο προσεκτική ματιά στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας»

Νο.9

«Πριν την εμφάνισή του στο Στάδιο του Γουέμπλει, ο Μάικλ Τζάκσον αποφάσισε να  παραλήψει το “Dirty Daina” από την λίστα του προς ένδειξη σεβασμού για την βασίλισσα Νταϊάνα. Όταν η Νταϊάνα πληροφορήθηκε για αυτό, πήγε προσωπικά και του ζήτησε να το πει καθώς ήταν ένα από τα αγαπημένα της τραγούδια. Η Νταϊάνα χόρευε όλη την ώρα ενώ ο Πρίγκιπας Κάρολος παρέμεινε καθιστός.»

Νο.10

«Μετά από πάνω από 10 χρόνια εξονυχιστικής έρευνα για τον Μάικλ Τζάκσον, το FBI δεν βρήκε απολύτως τίποτα που να τον καθιστά ένοχο για παιδική κακοποίσηση.»

Νο.11

«Η Βασίλισσα Ελισάβετ II εκπαιδεύτηκε και εργάστηκα ως μηχανικός κατά την διάρκεια το 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Παραμένει η μοναδική γυναίκα από την βασιλική οικογένεια και η μόνη εν ζωή που υπηρέτησε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Νο.12

«Το 1970, η Βόρεια Κορέα παρήγγειλε, από την Σουηδία, 1.000 αυτοκίνητα μάρκας Volvo. Τα αμάξια μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στην Βόρεια Κορέα αλλά εκείνη απλά δεν πλήρωσε ποτέ τον λογαριασμό. Μέχρι και σήμερα, ο λογαριασμός παραμένει απλήρωτος, καθιστώντας αυτό το συμβάν την μεγαλύτερη κλοπή αυτοκινήτων στην ιστορία.»

Νο.13

«Το 2013, ένα Κινέζος επιχειρηματίας, προσέλαβε έναν επαγγελματία δολοφόνο για να «βγάλει από την μέση» τον ανταγωνιστή του για 282.000$. Αλλά ο επαγγελματίας δολοφόνος προσέλαβε έναν άλλον για να κάνει την δουλειά, προσφέροντάς του 141.000$. Ο τελευταίος προσέλαβε έναν άλλον πληρωμένο δολοφόνο, που προσέλαβε έναν άλλο πληρωμένο δολοφόνο, που προσέλαβε έναν άλλο πληρωμένο δολοφόνο.»

 

Νο.14

«Ένας ψαράς στην Κόστα Ρίκα κάποτε κουβάλησε έναν κροκόδειλο στην πλάτη του για να περιποιηθεί την πληγή που είχε από σφαίρα και μετά τον γύρισε πίσω στο φυσικό του περιβάλλον. Την επόμενη μέρα ο Άντρας ανακάλυψε ότι ο «Πότσο» τον ακολούθησε σπίτι και ότι κοιμόταν  στην βεράντα του. Για 20 χρόνια ο Πότσο έγινε μέλος της οικογένειας του άντρα.»

Νο.15

«Το 2014, μια αρκούδα επιτέθηκε σε έναν Ρώσο. Ανύμπορος να επιτεθεί στην αρκούδα, ο Ιγκόρ Βοροζμπίτσυν απεβίωσε. Ωστόσο, η γυναίκα του γλίτωσε όταν η κόρης τους τον πήρε τηλέφωνο και άρχισε να παίζει το τραγούδι «Baby» του Τζάστιν Μπίμπερ. Η αρκούδα ξαφνικά αναστατώθηκε και άρχισε να τρέχει.»

Νο.16

«Ο Στίβεν Χόκινγκ κάποτε ρωτήθηκε για το πόσο είναι το IQ του, και απάντησε «Δεν έχω ιδέα. Όσοι καυχιούνται για το IQ τους είναι χαμένοι.»

Νο.17

«Το 1987, η Πριγκίπισσα Νταϊάνα έδωσε χειραψία σε έναν ασθενή που έπασχε από Έιτζ μπροστά στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Η κίνηση αυτή ενίσχυσε την αντίληψη ότι η ασθένεια  δεν μπορεί να μεταδοθεί από μια απλή επαφή και αύξησε την συνείδηση ότι οι πάσχοντες από Έιτζ χρειάζονται κατανόηση και συμπόνια και όχι αδιαφορία.»

Νο.18

«Το 1941, μια Ρωσίδα, η Μαρία Οκτυαμπρσκάγια, έχασε τον άντρα της όταν τον σκότωσαν οι Ναζί κατά την διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Ως αντίδραση πούλησε όλα τα υπάρχοντά της και αγόρασε ένα τανκ. Αφού το ονόμασε «Fighting Girlfriend» ξεκίνησε να κυνηγά και να σκοτώνει Ναζί στο Ανατολικό Μέτωπο.»

No.19

«To 2006, o Τζέι Ζ επισκέφτηκε την Νότια Αφρική και αυτά τα παιδία του έδειξαν τα 10 χλμ που έπρεπε να διανύσουν καθημερινά για να πάρουν πόσιμο νερό για τις οικογένειές τους. Ο Tζέι Ζ ανταπέδωσε την ξενάγησή τους ξοδεύοντας εκατομμύρια για να βοηθήσει την κατασκεύη συστήματος ύδρευσης, ο οποίος μέχρι και σήμερα προμηθεύει νερό σε 3 χωριά.»

enimerotiko.gr