6 Ελληνίδες πρωταγωνίστριες του παλιού καλού κινηματογράφου που εγκατέλειψαν ξαφνικά την καριέρα τους
3 years, 1 month ago
6

Ορισμένες Ελληνίδες ηθοποιοί που αποσύρθηκαν νωρίς από τον ελληνικό κινηματογράφο, φαινόταν ότι είχαν λαμπρό μέλλον στον χώρο και τίποτα δεν προμήνυε την απόφασή τους αυτή.

 

Μπορεί να έλαμψαν την χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου, άλλα πήραν την απόφαση ν’ αποσυρθούν γρήγορα, για δικούς τους προσωπικούς λόγους.

Ελληνίδες ηθοποιοί που αποσύρθηκαν νωρίς: Φλωρέττα Ζάννα

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έγινε το 1959 όταν πρωταγωνίστησε στο πλάι του Δημήτρη Μυράτ στην αισθηματική ταινία “Αμαρυλλίς το κορίτσι της αγάπης”.

Σκηνοθέτης ήταν ο Ντίνος Δημόπουλος, ο έρωτας της ζωής της, με τον οποίο παντρεύτηκε έναν χρόνο αργότερα.

Το 1962 ξαναμπήκε στα κινηματογραφικά πλατό για την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου “Όταν λείπει η γάτα” και στην συνέχεια εισήλθε στην οικογένεια της Φίνος Φιλμ και έπαιξε στις ταινίες “Αμόκ“, “Κοινωνία ώρα μηδέν“ και “Οι κυρίες της αυλής“.

Το κύκνειο άσμα της στην υποκριτική ήταν το 1968, όταν συμπρωταγωνίστησε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην επιτυχημένη ταινία “Η αρχόντισσα κι ο αλήτης“.

Ελληνίδες ηθοποιοί που αποσύρθηκαν νωρίς: Μαριάννα Κουράκου

Ήταν το 1958 όταν η 17χρονη μελαχρινή ηθοποιός εισήλθε στο σινεμά παίζοντας στην μεταφορά της αρχαίας τραγωδίας του Σοφοκλή “Οιδίπους τύραννος”.

Τα επόμενα χρόνια μέχρι το 1968 πρωταγωνίστησε σε άλλες 23 ταινίες στο πλευρό σπουδαίων Ελλήνων ηθοποιών, με κάποιες από αυτές να έχουν χαρακτηριστεί κλασσικές όπως “Η αρτίστα” και “Ο λουστράκος“.

 

Η τελευταία της εμφάνιση ήταν στην μελοδραματική ταινία των Γιάννη Χριστοδούλου και Θάνου Σάντα “Επιστροφή της Μήδειας”, όπου υποδύθηκε μια φτωχή χωριατοπούλα την Φιλιώ.

Ελληνίδες ηθοποιοί που αποσύρθηκαν νωρίς: Νίκη Λινάρδου

Η Νίκη Λινάρδου ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 15 ετών, όταν συμμετείχε στην ταινία “Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο”, υποδυόμενη την τσιγγάνα με την οποία η Τζένη Καρέζη ανταλλάσει ρούχα.

Στους τίτλους αναγράφεται ως Μπέμπη Κούλα, καλλιτεχνικό όνομα που κράτησε μέχρι τις αρχές του 1960.

Στη συνέχεια και μετά τον γάμο της με τον Αλέκο Σακελλάριο “βαφτίστηκε” Νίκη (Ανδρονίκη) Λινάρδου και συνέχισε την πορεία της στον κινηματογράφο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Η τελευταία της ολίγων δευτερολέπτων εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη πραγματοποιήθηκε το 1972 στην “Κόμησσα της Κέρκυρας“.

Ελληνίδες ηθοποιοί που αποσύρθηκαν νωρίς: Ελένη Προκοπίου

Η όμορφη αυτή γυναίκα με τα υπέροχα μάτια ξεκίνησε την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο ως χορεύτρια.

 

Τότε ήταν που την είδε ο Νίκος Κούνδουρος και την έχρισε πρωταγωνίστρια στην ταινία του “Δάφνις και Χλόη“.

Ύστερα ως ηθοποιός πλέον πρωταγωνίστησε σε πολλές πετυχημένες ταινίες, όπως π.χ. “Ραντεβού στον αέρα“, “Οι κυρίες της αυλής” κι άλλες.

Ο τελευταίος της ρόλος στο σινεμά ήταν το 1972 στην ταινία τη Φίνος Φιλμ, “Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας“. Τότε μάλιστα ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος στην μονάκριβη κόρη της Ειρήνη.

Ελληνίδες ηθοποιοί που αποσύρθηκαν νωρίς: Μέμα Σταθοπούλου

Η εντυπωσιακή ξανθιά ηθοποιός άρχισε την πορεία της στον κινηματογράφο το 1964 και έκτοτε πρωταγωνίστησε σε δεκάδες μελοδράματα με πιο γνωστά αυτά που έγραψε και σκηνοθετούσε ο Θάνος Λειβαδίτης.

Χαρακτηριστική όμως είναι και η συμμετοχή της στην κωμωδία “Ένας άφραγκος Ωνάσης” όπου σαν “γοργόνα” μάγευε τον πρωταγωνιστή Κώστα Βουτσά.

Στην δεκαετία του 1970 γύρισε μόνο τέσσερις ταινίες και ύστερα αποσύρθηκε και αφοσιώθηκε στην οικογένεια της και το μεγάλωμα των δύο παιδιών της.

enimerotiko.gr