Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορεί να ιδρώνετε κατά τη διάρκεια του ύπνου
1 year, 2 months ago
6

Ενοχλητικός, αντιαισθητικός, προκαλεί εκνευρισμό. O ιδρώτας κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι μια δυσάρεστη κατάσταση.

Ο ιδρώτας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενοχλητικός όταν κοιμόμαστε, γιατί τις περισσότερες φορές επηρέαζει την ποιότητα του ύπνου μας. 

Οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που μπορεί να οφείλεται σε κάτι απλό, όπως η υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή τα ρούχα που φοράμε. 

Στην πραγματικότητα, ο ιδρώτας είναι μια φυσική αντίδραση του οργανισμού απέναντι στη ζέστη προκειμένου το σώμα μας να μάς δροσίσει. 

Η εφίδρωση είναι ο τρόπος που έχει οργανισμός για να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του. Όταν το σώμα εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες ανεβαίνει η ροή του αίματος και έτσι απελευθερώνεται ιδρώτας από τους πόρους του δέρματος. Μόλις λοιπόν ο ιδρώτας αρχίσει να εξατμίζεται, δημιουργείται ένα αίσθημα δροσιάς στο σώμα.

Όταν όμως συμβαίνει συχνά να ιδρώνετε κατά τη διάρκεια του ύπνου και δεν οφείλεται στα παραπάνω, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, προκειμένου να εντοπίσει την αιτία και να διαπιστώσει αν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα.

ShutterstockShutterstock

Υπάρχουν πολλά αίτια της νυχτερινής εφίδρωσης και δεν είναι μόνο η ζέστη του δωματίου. Ας δούμε παρακάτω μερικούς λόγους:

1. To στρώμα σας είναι παλιό

2. Εμμηνόπαυση

3. Εντονο άγχος και στρες

4. Γρίπη (ή κάποιος άλλος ιός)

5. Σοβαρή ασθένεια

6. Φάρμακα

7. Υπογλυκαιμία

8. Παχυσαρκία

9. Χαμηλό σάκχαρο

10. Ανωμαλίες στη λειτουργία του θυρεοειδή

Διαβάστε επίσης: Τι πραγματικά κάνει ο ιδρώτας στο δέρμα

9 μυστικά για να σταματήσεις τον υπερβολικό ιδρώτα

Ο σοβαρός λόγος για τον οποίο όσοι φορούν κάλτσες στον ύπνο τους είναι πιο υγιείς