Άγριες Μέλισσες: Η αποκάλυψη του Μιλτιάδη κλονίζει την οικογένεια Δούκα
3 years, 16 days ago
6

Συγκλονιστικές συνεχίζουν να παραμένουν οι εξελίξεις στις Άγριες Μέλισσες.

H ζωή του Νικηφόρου ανατράπηκε εντελώς από τη στιγμή που έμαθε πως η Ασημίνα και η Δρόσω συμμετείχαν στη δολοφονία του αδελφού του, του Σέργιου. Η συμπεριφορά του απέναντι στην Ασημίνα είναι πια πολύ σκληρή και δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν.

Ανοίγει πόλεμο εναντίον της απαγορεύοντας της να βλέπει τον μικρό Σέργιο.

Ωστόσο, όπως θα παρακολουθήσουμε, εκείνη είναι αποφασισμένη να πολεμήσει για τον γιο της και με σύμμαχο τη Δρόσω κάνουν αγωγή στον Νικηφόρο.

Αυτή η κίνηση, όμως, τον εξοργίζει ακόμη περισσότερο. Τον θυμό του, μάλιστα, τον ξεσπάει στα μέλη του συνεταιρισμού. Για πρώτη φορά, παίρνει θέση στον πόλεμο που έχει ανοίξει ο Δούκας εναντίον των αγροτών και κανένας δεν μπορεί να πιστέψει τη συμπεριφορά του. Ο Νικηφόρος ξεκαθαρίζει τη θέση του υπέρ του πατέρα του και αφήνει ξεκρέμαστο τον συνεταιρισμό.

Ο Μιλτιάδης, όμως, κρατάει στο χέρι τον Νικηφόρο και του θέτει τελεσίγραφο προκειμένου να αλλάξει στάση. Κι ενώ ο συνεταιρισμός είναι καζάνι που βράζει, το σπίτι των Σεβαστών έχει να διαχειριστεί μία ακόμη δυσάρεστη είδηση, που θα τους ενώσει για λίγο σαν μία γροθιά. Η Πηνελόπη εξομολογείται στην Ανέτ και στη Μυρσίνη την αλήθεια για τον Μελέτη και τους αποκαλύπτει πως θα ζητήσει διαζύγιο από τον Αλέξη, καθώς δεν μπορεί να ζει άλλο με ψέματα.

Αυτή η είδηση ταράζει ιδιαιτέρως τις δύο γυναίκες και κάνουν ό,τι μπορούν για να τη σταματήσουν. Εν τω μεταξύ, ο συνεταιρισμός και ο Δούκας βρίσκονται πια σε ανοιχτή αντιπαράθεση και οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες για όλους.

Ο Δούκας συνεχίζει να μην υποχωρεί και κρατάει σκληρή στάση απέναντι στον συνεταιρισμό με την Ελένη και τους υπόλοιπους αγρότες να ετοιμάζονται να τραβήξουν και εκείνοι το σκοινί στα άκρα μέχρι να δικαιωθούν.

Ο Νικηφόρος αποφασίζει να ταχθεί προς το παρόν στην πλευρά του πατέρα του και η κατάσταση στον συνεταιρισμό βγαίνει εκτός ελέγχου. Ο Μιλτιάδης, οργισμένος με τη στάση του ανιψιού του, αποκαλύπτει στον Δούκα ένα ένοχο μυστικό απ’ το παρελθόν, που θα κλονίσει συθέμελα την οικογένεια του. Ο Δούκας, μετά την αποκάλυψη του αδελφού του, προσπαθεί να συγκρατήσει την οργή του και να επιβεβαιώσει τα όσα του είπε.

Τα μέλη του συνεταιρισμού συγκρούονται για τα καλά με τον Νικηφόρο, ο οποίος δείχνει ένα σκληρά, άδικο και άτιμο πρόσωπο, και του επιτίθενται.

Μάλιστα, ο Κωνσταντής αναγκάζεται να τον υπερασπιστεί για να τον γλιτώσει από τα χέρια των εξοργισμένων αγροτών.

Και η Ελένη, όμως, είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει, παρά τον φόβο που έχει για τις επόμενες κινήσεις του Νικηφόρου, τόσο εναντίον του συνεταιρισμού όσο και των αδελφών της, μιας και ο μεγαλύτερος εφιάλτης της είναι η Δρόσω και η Ασημίνα να βρεθούν στη φυλακή.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Πηνελόπη ανακοινώνει στον Γραμματικό πως θέλει να πάρουν διαζύγιο και να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Εκείνος, όμως, είναι σοκαρισμένος και αφού προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα να τη μεταπείσει θέλει να μάθει τους λόγους.

Εκείνη, όμως, είναι αποφασισμένη να γυρίσει στο σπίτι της χωρίς να του ομολογήσει την αλήθεια.

Εν τω μεταξύ, η ημέρα του γάμου για τον Προύσαλη και τη Ρίζω φτάνει και όλο το χωριό βρίσκεται δίπλα τους. Όλοι, εκτός από τον Δούκα, που για άλλη μία φορά περνάει τα όρια του νόμου, προκειμένου να εκπληρώσει τις επιθυμίες του και να βρει δικαίωση.

in.gr