Άγριες Μέλισσες Spoiler: Στη φυλακή οι αδελφές για τη δολοφονία του Σέργιου
2 years, 11 months ago
6

Όλα θα ξεκινήσουν όταν ο Νικηφόρος και η Ασημίνα αποφασίζουν να φύγουν σαν τους κλέφτες για το Παρίσι μαζί με τον μικρό Σέργιο

Όπως είναι ήδη γνωστό όλα θα ξεκινήσουν όταν ο Νικηφόρος και η Ασημίνα αποφασίζουν να φύγουν σαν τους κλέφτες για το Παρίσι μαζί με τον μικρό Σέργιο προκειμένου να μείνουν μακριά από τη Δρόσω, η οποία έχοντας χάσει κάθε έλεγχο τους απειλεί ότι θα τους πάρει το παιδί.

Παρά τις αρχικές τους προβλέψεις, η μικρή αδελφή Σταμίρη δεν δείχνει να το βάζει κάτω και προχωράει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της αδελφής της και του άντρα της, ενώ με τη βοήθεια του Κωνσταντή πάνε στο Παρίσι να τους βρουν και έρχονται όλοι αντιμέτωποι.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν κάνει πίσω και τότε η Δρόσω αποφασίζει να παίξει το τελευταίο της χαρτί: να χρησιμοποιήσει τον φόνο του Σέργιου!

Έτσι απειλεί ανοιχτά την Ασημίνα πως αν δεν επιστρέψουν πίσω στο Διαφάνι, τότε θα αποκαλύψει στον Νικηφόρο πως όλες μαζί συμμετείχαν στη δολοφονία του αδελφού του.

Η Δρόσω επιστρέφει στο χωριό και η Ασημίνα μένει πίσω μην ξέροντας τι να κάνει! Και τότε αποφασίζει να μαζέψει όση δύναμη έχει και να πει η ίδια στον άντρα της όλη την αλήθεια για το βράδυ της δολοφονίας του Σέργιου Σεβαστού! Η Ασημίνα δεν είχε αρχικά σκοπό να πει τι έγινε το βράδυ του φόνου, αλλά να πείσει τον Νικηφόρο να γυρίσουν στο χωριό λέγονται του πως η φυγή τους ήταν ένα λάθος. Εκείνος αρνείται και τότε εκείνη αποφασίζει να τα πει όλα.

«Αυτός ο γάμος από την αρχή βασίστηκε σ’ ένα ψέμα, Νικηφόρε και όπου κι αν πάμε ποτέ δεν θα τον σώσουμε», του λέει αρχικά και συνεχίζει στις αποκαλύψεις:

«Με ρώτησες πολλές φορές τι έγινε τότε, πώς ο Σέργιος σκοτώθηκε κι αν ήξερα κάτι! Λοιπόν τα ήξερα όλα! Τα ήξερα γιατί και οι τρεις μαζί τον σκοτώσαμε», Ο Νικηφόρος αδυνατεί να πιστέψει όσα ακούει: «Ασημίνα, έχεις καταλάβει τι λες; Μου ξεφουρνίζεις ένα τέτοιο ψέμα για να γυρίσουμε στο Διαφάνι; Σύνελθε, πες μου ότι είναι ψέματα». Εκείνη όμως συνεχίζει: «Δεν είναι ψέματα, Νικηφόρε! Είναι η αλήθεια! Η Ελένη πήρε πάνω της όλη την ευθύνη για να γλιτώσει εμένα και τη Δρόσω, για να μην μπούμε στη φυλακή! θυσιάστηκε για εμάς κι εμείς της το ξεπληρώνουμε τώρα με αυτόν τον τρόπο».

Ο Νικηφόρος προσπαθεί να πιαστεί από κάπου για να μην καταρρεύσει! Αρνείται να δεχτεί ένα τέτοιο γεγονός και απλά αναρωτιέται το «γιατί». «Την πρώτη νύχτα του γάμου τους, ο Σέργιος είχε μεθύσει και προσπάθησε να κάνει δική του την Ελένη! Εκείνη τον απώθησε και έφυγε από το σπίτι! Εκείνος βγήκε έξω να την ψάξει κι εμείς με τη Δράσω ακούσαμε φασαρία και βγήκαμε να δούμε τι συμβαίνει. Ο Σέργιος όταν είδε τη Δρόσω την άρπαξε, την πέταξε κάτω και προσπάθησε να τη βιάσει! Τότε με την Ελένη πήγαμε να τη γλιτώσουμε από τα χέρια του και εκείνος απειλούσε πως θα μας σκοτώσει όλες. Ετσι έγινε το κακό… Τον χτυπήσαμε με πέτρες και τον σκοτώσαμε! Στη συνέχεια τον πετάξαμε στο χαντάκι για να φανεί πως έγινε κάποιο ατύχημα! Ο Γιάννος… Ο Γιάννος μας ο καλός μας είδε τι έγινε εκείνο το βράδυ και για να μας γλιτώσει πήρε πάνω του ένα έγκλημα που ποτέ δεν έκανε», το ομολογεί.

«Δεν μπορεί! Μου λες ψέματα για να με πληγώσεις, γιατί Θέλεις να με απομακρύνει, γιατί δεν με θέλεις άλλο! Πες, για τον θεό, πες μου ότι δεν με αγαπάς και με πληγώνει με αυτόν τον τρόπο», της φωνάζει, αλλά εκείνη σκύβει το κεφάλι! «θα πάρω το απίδι και θα γυρίσω πίσω στο Διαφάνι! Εσύ και οι αδελφές σου με τις φόνισσες του θείου του θα ξεκινήσω και τις διαδικασίες του διαζυγίου, να ξεμπερδεύω μια και καλή μαζί σας», της λέει. Πράγματι, την επόμενη μέρα εκείνοι παίρνει τον μικρό και γυρίζει πίσω στο Διαφάνι, όπου ανακοινώνει στην οικογένεια του ότι παίρνει διαζύγιο με την Ασημίνα, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει ξανά τον μικρό να πλησιάσει την Ασημίνα. Παρά τις απορίες όλων, εκείνος αρνείται να αποκαλύψει το γιατί!

Ωστόσο όλοι διαφωνούν με τις αποφάσεις του καθώς αυτό έχει αντίκτυπο στον Σέργιο, ο οποίος ζητάει τη μητέρα του και αρνείται να φάει, να παίξει και να πάει στο σχολείο!

Η Ασημίνα επιστρέφει στο πατρικό της και αποκαλύπτει στις αδελφές της όσα έγιναν. Ολες αντιδρούν, αλλά και ο Λάμπρος που βλέπει τις θυσίες της Ελένης για εκείνες να πέφτουν στο κενό:

«Την αδελφή σας δεν τη σκεφτήκατε; Τι τρέλες είναι αυτές που κάνετε;», τις μαλώνει. Η Δρόσω προτείνει στην Ασημίνα να διεκδικήσουν μαζί την επιμέλεια του Σέργιου και η Ελένη τις φέρνει προ των ευθυνών τους και τις βάζει να ορκιστούν πως θα παλέψουν μαζί να πάρουν το παιδί πίσω και εκείνη τότε θα τις στηρίξει με όποιο κόστος. Ο Λάμπρος αμφιβάλλει αλλά ζητάει τη βοήθεια του Σαράφη για το θέμα αυτό.

Εκείνος εκπλήσσεται με όσα ακούει, αλλά είναι ξεκάθαρος απέναντι τους: «Παρόλο που η Ελένη τιμωρήθηκε για το έγκλημα αυτό, είναι πολύ πιθανό να καθίσει ξανά μαζί σας στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, αν ο Νικηφόρος αποφασίσει να προχωρήσει σε καταγγελία». Ασημίνα και Δρόσω προσπαθούν να κάνουν πίσω: «Δεν θα επιτρέψουμε η Ελένη να περάσει ξανά τα ίδια», λένε, αλλά εκείνη τις ενθαρρύνει: «θα κάνετε αυτό που είναι το σωστό για να πάρετε πίσω το παιδί».

Στο μεταξύ η Μυρσίνη βλέποντας την αντίδραση του μικρού, αποφασίζει κρυφά από τον Νικηφόρο να πάει τον Σέργιο να δει την Ασημίνα! Παρόλο που ζητάει εξηγήσει για τον λόγο που έφτασαν ως εδώ, δεν παίρνει καμία απάντηση, ενώ ο μικρός αρνείται να αφήσει τη μητέρα του! «θα τον φέρουμε εμείς σε λίγο», της λέει η Ελένη και η Μυρσίνη επιστρέφει σπίτι. Εκεί ο Νικηφόρος γίνεται πυρ και μανία όταν ακούει πως ο γιος του είναι με την Ασημίνα και πάει στον ενωμοτάρχη για να του ζητήσει να φέρει πίσω το παιδί του. Εκείνος τον ηρεμεί, ενώ όταν γυρίζει στο σπίτι του, βλέπει πως η Ασημίνα έχει πράγματι επιστρέψει τον Σέργιο. Μετά από αυτό η Ασημίνα αποφασίζει με τις αδελφές της να πάνε στον δικηγόρο της Δρόσως για να τον συμβουλευτούν πώς να κινηθούν. Εκείνος ενημερώνει την Ασημίνα πως ήδη ο Νικηφόρος έχει κάνει ασφαλιστικά εναντίον της χρησιμοποιώντας το γεγονός ότι προσπάθησε στο παρελθόν να φύγει κρυφά με το παιδί.

Η πορεία προς τη δίκη για τον φόνο!

Η μέρα για την εκδίκαση ίων ασφαλιστικών μέτρων έχει φτάσει και η Ασημίνα χάνει, με το δικαστήριο να αποφασίζει πως μπορεί να βλέπει το παιδί της μόνο μία μέρα την εβδομάδα! Οταν το ανακοινώνει στις αδελφές της, εκείνες σαστίζουν και τότε μαζί με τη Δρόσω αποφασίζουν και επίσημα πια να διεκδικήσουν από κοινού την επιμέλεια του Σέργιου! Οι Σεβαστοί ενημερώνονται για αυτό και ο Νικηφόρος χάνει τον έλεγχο και αποκαλύπτει τον λόγο του διαζυγίου: ότι οι αδελφές Σταμίρη σκότωσαν τον αδελφό του! Η αποκάλυψη αυτή προκαλεί σοκ και θυμό στους Σεβαστούς, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν όσα ακούνε. Η Μυρσίνη νιώθει δικαίωση: «Το ήξερα από την αρχή ότι και οι τρεις είναι φόνισσες! Οτι και οι τρεις σκότωσαν τον γιο μου», φωνάζει.

Ο Νικηφόρος μαζί με την οικογένεια του κάνουν καταγγελία και οι Ελένη. Ασημίνα και Δρόσω συλλαμβάνονται! Τα νέα κάνουν τον γύρο του χωριού και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τις εξελίξεις αυτές. Από εκεί που διεκδικούσαν την επιμέλεια, τώρα οι τρείς τους βρέθηκαν να κατηγορούνται για τον φόνο που η Ελένη ανέλαβε την ευθύνη! Το θέμα της διεκδίκησης «παγώνει» και ο Νικηφόρος χρησιμοποιεί την αποκάλυψη αυτή προς όφελος του: «Το παιδί θα μείνει μαζί μου! Κινδυνεύει με αυτές τις τρεις».

Η υπόθεση για τον φόνο του Σέργιου ανοίγει ξανά και νέα δίκη περιμένει τις αδελφές Σταμίρη, οι οποίες οδηγούνται στη φυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης μέχρι και την τελική απόφαση του δικαστηρίου. Σ’ αυτή τη δίκη όμως ο Δούκας Σεβαστός θα είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την απόφαση καθώς έχει παραδεχτεί πως δεν συγχωρεί το έγκλημα του βιασμού! Και ο γιος του, όσο κι αν τον αγαπούσε και τον πόνεσε, ήταν ένας βιαστής!

in.gr