Αηδία: Δε φαντάζεστε τι βρήκε η βασίλισσα Ελισσάβετ στο φαγητό της
1 year, 4 months ago
6

Ο Τσαρλς Όλιβερ υπήρξε βασιλικός υπηρέτης για αρκετά χρόνια και τα μάτια του έχουν σίγουρα δει πολλά ζώντας μαζί με τη βασιλική οικογένεια. Μετά τη θητεία του και ο Τσαρλς θέλησε να γράψει ένα βιβλίο με τις εμπειρίες του από τη ζωή του με τη βασιλική οικογένεια και κυρίως με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ένα από τα απρόοπτα που συνέβησαν στο παρελθόν και περιγράφει στο νέο του βιβλίο αφορά την αντίδραση της βασίλισσας όταν βρήκε στο φαγητό της κάτι απεχθές, ένα νεκρό γυμνοσάλιαγκα. Ήταν από τις λίγες φορές που η Ελισάβετ χρησιμοποίησε το μπλοκάκι που της δίνεται κάθε φορά για να κάνει τα σχόλιά της.

«Κάποτε, στην κορυφή μιας σαλάτας βρήκαμε το νεκρό σώμα ενός γυμνοσάλιαγκα. ‘Βρήκα αυτό στη σαλάτα – θα μπορούσατε να το φάτε;’ είχε γράψει η βασίλισσα στο σημείωμα. Συνήθως το σημειωματάριο μένει κενό, καθώς η βασίλισσα δεν είναι περίεργη με τα φαγητά, αλλά όταν έχει έναν επισκέπτη σε ένα ανεπίσημο γεύμα και αποκαλύψει συγκεκριμένες προτιμήσεις και ποια πράγματα αντιπαθούν – όπως η αντίρρηση για τηγανιτές πατάτες ή λαχανάκια Βρυξελλών – η βασίλισσα θα κάνει μια διακριτική σημείωση για το μέλλον. Αυτό καταγράφεται από το προσωπικό της κουζίνας σε περίπτωση που ο επισκέπτης έρθει ξανά», έγραψε όπως περιγράφει ο Τσαρλς Ολιβερ.