Άιρλαντ Μπάλντουιν: Το αλκοόλ, ο εθισμός στα χάπια και οι διατροφικές διαταραχές
1 year, 11 months ago
6

Το 26χρονο μοντέλο μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν με τους εθισμούς της – «Δεν ήθελα να μιλάω στους γονείς μου για έναν χρόνο περίπου, ντρεπόμουν», αποκαλύπτει

Για τη χειρότερη φάση της ζωής της μίλησε η κόρη του Άλεκ Μπάλντουιν και της Κιμ Μπάσιντζερ, Άιρλαντ.

Το 26χρονο μοντέλο παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή της Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ και αναφέρθηκε στους εθισμούς της, αλλά και τις διατροφικές διαταραχές, από τις οποίες κι έπασχε.

Όπως αποκάλυψε η νεαρή κοπέλα, είχε φτάσει σε σημείο να μην μιλάει με τους γονείς της, καθώς είχε απομακρυνθεί επίσης, από τους φίλους της.

«Στην οικογένειά μου, έχουμε γενικά μεγάλο εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Το παράκανα σε κάποια φάση, γιατί δεν μπορούσα καν να κοιμηθώ διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά κι εξήγησε, πως το βασικό της πρόβλημα ήταν το αλκοόλ και τα αγχολυτικά χάπια.

Πιο συγκεκριμένα, η κόρη του Άλεκ Μπάλντουιν εξήγησε πως ήταν εθισμένη στα ηρεμιστικά. Την περίοδο εκείνη όμως, δεν κατανοούσε το πρόβλημα. Αντιθέτως, θεωρούσε πως ακολουθούσε μια μορφή θεραπείας.

Όσο έκανε καταχρήσεις, η Άιρλαντ παραδέχεται πως είχε χάσει τον εαυτό της και είχε φτάσει να απομακρυνθεί από το περιβάλλον της, γιατί ντρεπόταν για την κατάστασή της.

«Είχα απομονωθεί από τους πραγματικούς μου φίλους και την οικογένειά μου. Δεν είχα κανέναν έλεγχο στη ζωή μου. Σε τίποτα. Τυρρανούσα τον εαυτό μου. Δεν ήθελα να μιλάω στους γονείς μου για έναν χρόνο περίπου. Τους έβλεπα καμιά φορά έξω, αλλά ντρεπόμουν τόσο πολύ για αυτό που ήμουν και τον τρόπο που ζούσα», εξήγησε η 26χρονη.

Επτά χρόνια μετά τη νοσηλεία της σε κέντρο αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στην Καλιφόρνια, η Άιρλαντ κατανόησε πόσο διαφορετική την είχαν κάνει οι ουσίες.

«Ήμουν ένας άλλος άνθρωπος. Είχα φτάσει να είμαι αποσκελετωμένη. Δεν είχα πια ζωή», παραδέχτηκε.

Οι καταχρήσεις που έκανε, οδήγησαν και σε άλλα προβλήματα, μεταξύ των οποίων και σε διατροφικές διαταραχές. Ειδικότερα, το μοντέλο έπασχε από ανορεξία και βουλιμία.

«Όλα αυτά τα προβλήματα τα δημιούργησαν οι εθισμοί μου. Με γέμισαν ανασφάλειες. Ένιωθα περίεργα από μικρή με το σώμα μου, καθώς πάντα περιτριγυριζόμουν από κάμερες, παπαράτσι κλπ. Δεν ήθελα να έχω παχάκια πουθενά», εξήγησε.

Πλέον, η ίδια δηλώνει υγιής και αναφέρει πως έχει απλά τις «κακές ημέρες» της, όπως όλος ο κόσμος. Φροντίζει όμως, να τις αντιμετωπίζει με πιο υγιείς τρόπους.

«Αγαπάω το σώμα μου, τον τρόπο που κινείται, τον τρόπο που κινούμαι εγώ μέσα σε αυτό. Νομίζω ότι βρίσκομαι στο είμαι στο πιο ελεύθερο πνευματικό επίπεδο, που έχω βρεθεί ποτέ σχετικά με την εικόνα του σώματός μου», είπε κλείνοντας.

protothema.gr