Αλέξανδρος Πέρρος στον in.gr – «Για έναν μεγάλο έρωτα θα έκανα… τα πάντα»
2 years, 5 months ago
6

O Αλέξανδρος Πέρρος φέτος ενσαρκώνει τον Μιχάλη, στην καθημερινή σειρά του MEGA «Το αύριο μας ανήκει».

Ο ηθοποιός, από αυτούς που χαρακτηρίζουμε ήρεμη δύναμη στον χώρο, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Ο Αλέξανδρος Πέρρος μίλησε στο in.gr για τα κοινά που έχει με τον τηλεοπτικό Μιχάλη και αποκάλυψε τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή του.

Μίλησε μας για τον ρόλο που ενσαρκώνεις στη σειρά «Το αύριο μας ανήκει»

Ο ρόλος μου στη συγκεκριμένη σειρά είναι ο Μιχάλης. Ένας ειδικευόμενος παθολόγος που δουλεύει σε δημόσιο νοσοκομείο και είναι το δεξί χέρι της διευθύντριας. Ιδιαίτερος με αδυναμίες, ευαισθησίες κι αρκετό χιούμορ. Έχει πάντα θετική ενέργεια και προσπαθεί να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί τους ασθενείς του. Δεν έχει φίλους καθώς δεν ξέρει πως να επικοινωνεί το συναίσθημα του και κάθε φορά που προσπαθεί όλο και κάποια αναποδιά συμβαίνει και δεν καταφέρνει να εκφραστεί.

Τι κοινά χαρακτηριστικά έχεις με τον Μιχάλη Τσάκα;

Ο Μιχάλης κι εγώ έχουμε την ίδια αντιμετώπιση απέναντι στις καταστάσεις που προκύπτουν, η θετική σκέψη και διάθεση πάντα βοηθάει το όποιο αποτέλεσμα. Θέλουμε να βλέπουμε το καλό στον άλλον κι εκεί εστιάζουμε. Έχουμε και οι δύο ανασφάλειες, ο Μιχάλης βέβαια περισσότερες από εμένα και διαφέρει πολύ ο τρόπος που τις εκφράζουμε και τις αντιμετωπίζουμε.  Είμαστε και οι δύο επαγγελματίες στη δουλειά μας και μας αρέσει να αισθανόμαστε το ίδιο και από τους συναδέλφους μας. Ο Μιχάλης με περισσότερο έλεγχο, αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια όταν τα πράγματα περνάνε από τα χέρια του , ενώ εγώ διανύω μία περίοδο που αντλώ ασφάλεια από την ρευστότητα της πραγματικότητας, δεν μπορείς να ελέγξεις τίποτα κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σε φοβίζει.

Τι θα μπορούσες να κάνεις για έναν μεγάλο έρωτα;

Τα πάντα! Πιστεύω ότι ο έρωτας είναι η Μεγάλη Έλξη που δημιούργησε την ίδια τη ζωή. Η γονιμοποίηση του ανθρώπου γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γονιμοποιήθηκε κάποτε ο πλανήτης μας, όλοι υπακούμε σε έναν και μόνο νόμο, στο νόμο της έλξης. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε κάποιον, αλλά είναι τόσο συμπαντικό αυτό που συμβαίνει που οφείλεις να κάνεις τα πάντα. Αυτό το θέλω σε έφερε εδώ και με αυτό το θέλω πρέπει να συνεχίσεις.

Να περιμένουμε εξελίξεις στη σχέση του Μιχάλη και της Χριστίνας;

Τους αξίζει μια εξέλιξη γιατί και οι δύο προσπαθούν για το καλύτερο, ασχέτως αν τα καταφέρνουν ή όχι. Ο Μιχάλης δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο πολύ του αρέσει η Χριστίνα κι επειδή είναι ακραία ανασφαλής κι  άπειρος φοβάται σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Η καθημερινότητα και οι καταστάσεις θα τους φέρουν αρκετά κοντά, θα αρχίσουν να εκφράζονται  και να ζουν περισσότερες στιγμές μαζί.

Οι αστυνομικές ιστορίες είναι πάντα πολύ αγαπητές από το κοινό. Ποιο στοιχείο τους πιστεύεις ότι γοητεύει;

Η καθημερινότητά μας έχει ρυθμούς αντίστοιχους με μία περιπέτεια του Χόλυγουντ. Στις ειδήσεις ακούς τα δυσάρεστα νέα της ημέρας κι επικρατεί πάντα το μυστήριο της επόμενης. Η εκπαίδευση του θεατή έχει γίνει καιρό τώρα, θέλει γρήγορα και ξεκάθαρα πράγματα χωρίς πολλά πολλά. Μονοδιάστατους χαρακτήρες που να μην απαιτούν προσπάθεια να τους καταλάβεις.  Βέβαια, όταν μια αστυνομική σειρά είναι προσεγμένη τότε το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό. Έχεις την διάθεση να συμμετέχεις κι εσύ στην εξέλιξη της ιστορίας, προβληματίζεσαι με τα ερωτήματα και ταυτίζεσαι με τους χαρακτήρες. Νιώθεις να ξεφεύγεις για λίγο από τα προβλήματα της ημέρας ή νιώθεις ότι ζεις κάτι που δεν μπορείς να ζήσεις.

Είσαι από τους ηθοποιούς που αν ξεκίνησες από το θέατρο έχεις κάνει σημαντικές δουλειές και στην τηλεόραση. Αγαπάς το φακό;

Μου αρέσει να παίζω! Αισθάνομαι πολύ ζωντανός όταν το κάνω. Κάθε τι θέλει τον τρόπο του, τον χρόνο του και τις ποιότητές του. Είναι διαφορετικό να παίζεις σε καθημερινό σίριαλ, άλλο να παίζεις στον κινηματογράφο όπως είναι διαφορετικό να παίζεις στο θέατρο. Η αλήθεια είναι μία σε κάθε μέσο, αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι ο κώδικας επικοινωνίας και ο τρόπος μετάδοσής του.

 

in.gr