Αλεξέι Ναβάλνι: Μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία
1 year, 9 months ago
6

Ο γνωστός επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι έχει μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία, όπως καταγγέλλει κορυφαίος συνεργάτης του.

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι έχει μεταφερθεί από την αποικία κρατουμένων, όπου κρατείτο, σε άγνωστη τοποθεσία, δήλωσε σήμερα κορυφαίος συνεργάτης του.

«Πού είναι ο Αλεξέι τώρα, και σε ποια αποικία κρατουμένων έχει μεταφερθεί, δεν το γνωρίζουμε» , δήλωσε ο επικεφαλής του επιτελείου του Ναβάλνι Λεονίντ Βολκόφ σε ανακοίνωση του που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Τι είπαν στον δικηγόρο του

Ο Βολκόφ διευκρίνισε ότι τον δικηγόρο του πολιτικού τον καθυστέρησαν στην είσοδο της φυλακής και στη συνέχεια του είπαν ότι τέτοιος κρατούμενος δεν υπάρχει στην  φυλακή.

Αργότερα μια άλλη δικηγόρος – γράφει η εφημερίδα Novayagazeta.europe- η Όλγκα Μιχαήλοβα, δήλωσε στο TASS ότι ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε σε σωφρονιστικό ίδρυμα αυστηρού καθεστώτος αφότου τέθηκε σε ισχύ η απόφαση βάσει της οποίας καταδικάστηκε για απάτη και ασέβεια προς το δικαστήριο.

«Σήμερα  στον δικηγόρο του Ναβάλνι στο Πακρόβ του είπαν ότι ο Ναβάλνι δεν κρατείται πλέον εκεί και μεταφέρθηκε σε αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος, ωστόσο σε ποια συγκεκριμένα δεν μας είπαν», δήλωσε η Μιχαήλοβα.

Ο ίδιος ο Ναβάλνι είχε δηλώσει πρόσφατα ότι στην αποικία αυστηρού καθεστώτος στο Μελέχοβο ετοιμάζουν για τον ίδιο «μια φυλακή μέσα στην φυλακή».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Novaya gazeta.Europe

in.gr