Άλκης Δαυίδ Έβαλε πωλητήριο για μια μυθική έπαυλη στο Μαλιμπού – Ζητά την αξία της, 30 εκατ. δολ., σε κρυπτονομίσματα
2 years, 2 months ago
6

Ο πολυεκατομμυριούχος, που αυτό τον καιρό επενδύει στη διαδικτυακή τέχνη, διαθέτει μία από τις πιο iconic βίλες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στη γειτονιά των σταρ, η οποία δουλεύει με μπαταρίες Τesla και διαθέτει αυτονομία νερού από τον Ωκεανό. Λέει μάλιστα «Μολών λαβέ» σε όποιον έχει να του προσφέρει 30 εκατ. δολάρια. Αλλά σε cryptos

Δεν πρόκειται για μια απλή βίλα, αλλά για μια έπαυλη κυριολεκτικά πάνω στο νερό. Και μάλιστα στη γειτονιά των σταρ, στο Μαλιμπού. Μια ανάσα από το σπίτι του τραγουδιστή των PoliceSting, και του ιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ.

«Πρόκειται για το πιο δυνατό κομμάτι της Καλιφόρνιας. Πραγματικό φιλέτο. Εδώ ζουν stars, jet setters και επιχειρηματίες που μπορεί ο πολύς κόσμος να μην τους γνωρίζει, κάνουν τζίρους, όμως, που ξεπερνούν κάποια δισ. δολάρια. Μαζί βολτάρουμε τα απογεύματα στην παραλία»

Καταρράκτες, τοίχοι από φύλλα χρυσού και έργα του Alec Monopoly

Η συγκεκριμένη έπαυλη βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο νερό. Τα ντεκ στην άμμο συνθέτουν ένα σκηνικό μαγικό. Αγοράστηκε πριν από κάποια χρόνια και ανακαινίστηκε από κορυφαίους Αμερικανούς interior. Οι λεπτομέρειες κάνουν εμφανές πως χάρη στην εκκεντρικότητα και τη λατρεία στην πολυτέλεια του Ελληνοκύπριου πολυεκατομμυριούχου απέκτησε υπεραξία.

Το εσωτερικό εκτείνεται σε 1.000 τ.μ. Τα μπάνια από σπάνια λευκά και ροζ μάρμαρα κοστίζουν μια περιουσία. Το υπερπολυτελές σκηνικό ήρθαν να συμπληρώνουν οι καταρράκτες, τα φωτορυθμικά που μπορούν να μετατρέψουν τον εξωτερικό χώρο σε disco και οι εσωτερικοί τοίχοι που οδηγούν στις κρεβατοκάμαρες και ντύθηκαν με φύλλα χρυσού. Οσοι έχουν διαβεί την πόρτα του συγκεκριμένου σπιτιού λένε: «Αυτός δεν είναι απλά ένας τοίχος, αλλά ένα έργο τέχνης!». O ίδιος συμφωνεί «Χάρη στις αισθητικές παρεμβάσεις διπλασίασα την αξία του οικήματος» λέει στo Lemon Social Eye o ίδιος.

Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, όμως, που κάνουν τη συγκεκριμένη βίλα να θεωρείται έργο τέχνης. Η ιδέα ανήκει στον ίδιο τον Άλκη Δαυίδ, που κάποια μέρα προσκάλεσε  στην έπαυλή του τον διάσημο street artist Αlec Monopoly (η καλλιτεχνική του αξία από την εμπορία έργων του αγγίζει τα 12 εκατ. δολάρια), προκειμένου να του ζωγραφίσει δύο εξωτερικούς χώρους. «Θεέ μου, απίθανη εκκεντρικότητα», αναφώνησε ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Μάικλ Τάισον, φίλος του Άλκη Δαυίδ και τακτικός θαμώνας της βίλας. Έκτοτε η έπαυλη διαθέτει συλλεκτικά έπιπλα εσωτερικά και πανάκριβα έργα εξωτερικά.

Ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης

Ο Αλκης Δαυίδ δεν χρειάζεται συστάσεις. Μέλος της οικογένειας που εμπορεύεται την CocaCola σε πάνω από 28 χώρες, είναι γνωστός για το εκκεντρικό life style του, τις πλάκες που κάνει, τον πολυτελή βίο που διάγει και την άνεση να λέει αυτά που πιστεύει, όποιο κι αν είναι το τίμημα.

Με προσωπική περιουσία που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 5,8 δισ. δολαρίων -και του χαρίζει μια θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους Έλληνες τoυ εξωτερικού- καταστρώνει συνεχώς επιχειρηματικά σχέδια που αυξάνουν τους φαν του και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Μετά τo γνωστό site Battlecam, όπου τα διεθνή media έμειναν έκπληκτα με την άνεση να προβάλει στιγμές της καθημερινότητάς του στο πλατύ κοινό, λάνσαρε το διαδικτυακό κανάλι filmOn.Tv που συνδυάζει entertainment και ηλεκτρονικές αγορές. Και το επιχειρηματικό πάρτι συνεχίζεται: τα εγκαίνια του πρωτότυπου «Swissx» στο Λος Αντζελες, κάτι μεταξύ ομοιοπαθητικού φαρμακείου και χώρου εστίασης με προϊόντα που σχετίζονται με την κάνναβη, παρόλο που του έφεραν και κάποιους πονοκεφάλους, αύξησαν ακόμη περισσότερο τα κέρδη του. Όπως και η ενασχόλησή του με τα NFT, τη διαδικτυακή τέχνη δηλαδή.

Μαλιμπού – Γκστάαντ- Σπέτσες

Η πώληση της έπαυλης Δαυίδ στο Μαλιμπού δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση έκπληξη. Τα πάντα έχουν το τίμημά τους, ακόμη κι αν είσαι billionaire. Ο παράδεισος Δαυίδ πωλείται μέσω της εταιρείας του «Swissx» σε όποιον διαθέτει εκατομμύρια σε cryptos

Aλλωστε, όπως λέει ο ίδιος, επιθυμεί να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του στην Ευρώπη.«Τον χειμώνα στο σαλέ μου στο Γκστάαντ και το καλοκαίρι στις Σπέτσες. Στις Σπέτσες χαλαρώνω, ξεκουράζομαι, γίνομαι άλλος άνθρωπος. Ο παράδεισός μου βρίσκεται στην Ελλάδα».