Αλλαγή κορυφής στη λίστα του πλουσιότερου στον κόσμο: Ποιος πέρασε τον Bill Gates;
1 year, 5 months ago
6

photo credits : getty images

Ο Jeff Bezos είναι ο πλουσιότερος Αμερικανός σύμφωνα με τη λίστα του Forbes 400 για το 2018.  Ο ιδιοκτήτης της Amazon δεν κατάφερε απλά να ανέλθει στην κορυφή των πλουσιότερων, αλλά το έκανε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο: Σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων, με την περιουσία του να εκτιμάται στο αστρονομικό ποσό των 160 δισ. δολαρίων. Τα κέρδη από τον  υπερδιπλασιασμό της τιμής της μετοχής της Amazon έκαναν τον 54χρονο πλουσιότερο κατά 78,5 δισ. επίδοση που τον φέρνει πρώτο σε κέρδη για το 2018, επίσης.

Βέβαια, το μεγαλύτερο ρεκόρ της φετινής λίστας των 400 Πιο Εύπορων των ΗΠΑ έχει να κάνει με την αύξηση του ορίου για να μπει κανείς στη λίστα, που έχει εκτιναχθεί στα 2,1 δισ. (100 εκ. παραπάνω σε σχέση με την αντίστοιχη του 2017). Η συνολική περιουσία των 400 Πιο Εύπορων των ΗΠΑ  αποτιμάται περίπου στα 2,9 τρισ. αυξημένη κατά 7% από πέρσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μισός πλούτος των ΗΠΑ κρατείται από τους 45 πρώτους της λίστας. Εξωφρενικό; Φυσικά!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, φιγουράρει στη 259ηθέση (υποχώρησε κατά 9 θέσεις), χωρίς να υπάρχει απώλεια περιουσίας, η οποία παραμένει στα 3,1 δισ. ευρώ.

Οι γυναίκες της λίστας είναι φέτος 57, δύο παραπάνω από την αντίστοιχη του 2017. Η νεότερη γυναίκα είναι η Lynsi Snyder, δημιουργός της αλυσίδας burger In N Out, ενώ ο νεότερος όλων είναι ο 28χρονος Evan Spiegel, συνιδρυτής και CEO τουSnapchat (2,2 δισ. δολάρια).

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.