«Αν ένας άνδρας ζούσε σαν γυναίκα για μία μέρα» -H διαφήμιση που σόκαρε την Αυστραλία
11 months, 25 days ago
6

Μπορεί η Ημέρα της Γυναίκας να γιορτάστηκε στα περισσότερα μέρη του πλανήτη με δόξα και τιμές στο γυναικείο φύλο, όμως η καθημερινότητα αποκαλύπτει ξανά και ξανά, όλα αυτά που καλείται να υποστεί μια γυναίκα στη διάρκεια 24 ωρών. 

Το «Αν ένας άνδρας ζούσε σαν γυναίκα για μία μέρα» είναι ένα έξυπνο βίντεο που έγινε viral τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Το φιλμάκι δείχνει όλα τα στάδια τα οποία περνάει μια γυναίκα στο σπίτι, στο γραφείο, στο bar με τις φίλες της, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι. Η εταιρία Mamamia που δημιούργησε το φιλμάκι, ασχολείται με τα Media και έχει έδρα της την Αυστραλία. Στόχος της εταιρίας να γίνει ο πλανήτης ένα καλύτερο μέρος για τις γυναίκες και τα κορίτσια.

Ο σεξισμός, τα στερεότυπα, η σεξουαλική παρενόχληση, ο φόβος του να περπατάς μόνη τη νύχτα, η φίλη που θα σου στείλει μήνυμα ότι έφτασε ασφαλής. Κάθε σκηνή περιέχει μεγάλες δόσεις αλήθειας και θα μας φέρει στο νου σκηνές από την δική μας ζωή.

Και ενώ οι συμπεριφορές που βλέπουμε προφανώς δεν ισχύουν για όλους τους άνδρες, σίγουρα η σύντομη ταινία προβάλλει την πραγματικότητα της καθημερινότητας μιας μεγάλης μερίδας γυναικών.

Από την στιγμή που ανέβηκε την περασμένη Τετάρτη, το φιλμάκι έχει περίπου 10 εκατομμύρια προβολές στο Facebook.

Τα σχόλια των χρηστών ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδη με τους περισσότερους να ζητούν να παίζεται η ταινία σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

 

 

Το φιλμάκι καταλήγει με ορισμένα στατιστικά στοιχεία:

«Το 87% των γυναικών στην Αυστραλία έχουν υποστεί λεκτική ή φυσική παρενόχληση στο δρόμο».
«Μία στις 4 γυναίκες έχει βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά».

Διαβάστε επίσης: «Σταμάτα να ρωτάς μια 40 plus γυναίκα γιατί δεν έχει γίνει μάνα» -Το συγκλονιστικό κείμενο της Κατερίνας Ζαρίφη