Αναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; Είναι διάσημος χολιγουντιανός ηθοποιός
2 years, 10 months ago
6

Ο μπόμπιρας της φωτογραφίας με το ζωηρό βλέμμα, κατέκτησε το Χόλιγουντ με μια λαμπρή καριέρα. Από μικρός ήταν ατίθασος και είχε εκδηλώσει από νωρίς το ενδιαφέρον του για τις τέχνες.

Γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1986 στο Λονδίνο και ήταν ο μικρότερος γιος με δύο ακόμα αδελφές. Η μητέρα του εργαζόταν σε πρακτορείο μοντέλων και ο πατέρας του εισήγαγε αυτοκίνητο – αντίκες από τις ΗΠΑ.

Σε ηλικία δώδεκα ετών αποβλήθηκε από το σχολείο, όταν οι καθηγητές του ανακάλυψαν ότι πουλούσε περιοδικά πορνό στους συμμαθητές του. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ενώ στην αρχή συνήθιζε να κλέβει ένα-δυο περιοδικά από το γειτονικό ψιλικατζίδικο, αργότερα, καθώς η «ζήτηση και τα κέρδη» αυξάνονταν, έφτασε να κατεβάζει ολόκληρα ράφια.

Σύμφωνα με την Μηχανή του Χρόνου όταν ο υπάλληλος του καταστήματος τον έπιασε επ’ αυτοφώρο με μια τσάντα γεμάτη περιοδικά, τον απείλησε πως «είτε θα φωνάξει την αστυνομία είτε τους γονείς του», ενώ λέγεται πως αυτός ήταν η αιτία για την αποβολή του.

Αφού είχε ασχοληθεί για κάποια χρόνια με το μόντελινγκ κατέληξε στην εξής διαπίστωση:

«Όταν ξεκίνησα ήμουν αρκετά ψηλός και έμοιαζα κάπως με κορίτσι. Εκείνα πολλές δουλειές, γιατί το «ανδρόγυνο» λουκ ήταν της μόδας. Καθώς, όμως, μεγάλωνα και έπαιρνα περισσότερο ανδρικά χαρακτηριστικά, δεν μου προσφέρονταν τόσες ευκαιρίες».

Έτσι παράτησε σε νεαρή ηλικία το χώρο της μόδας, αν και το 2007 και το 2013 εμφανίστηκε σε διαφημιστικές καμπάνιες διάσημων εταιρειών.

Ταυτόχρονα, στα τέλη της εφηβείας του, είχε ήδη αρχίσει την μουσική του καριέρα, καθώς έπαιζε την κιθάρα του σε διάφορες παμπ γύρω από το Λονδίνο, όπου και ερμήνευε τα δικά του τραγούδια είτε σόλο είτε άλλες φορές με συνοδεία.

Η ενασχόληση με την ηθοποιία

Η αγάπη του για τον κινηματογράφο ξεκίνησε από την αρχή της εφηβείας του, με τους Τζακ Νίκολσον, Μάρλον Μπράντο και Ζαν Πολ Μπελμοντό να αποτελούν τα είδωλά του. Ωστόσο, δεν σκέφτηκε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο.

Ο πατέρας του, όμως, που πάντα έβλεπε το «φως» του ηθοποιού στον γιο του, τον παρότρυνε να γραφτεί στην ερασιτεχνική θεατρική λέσχη της γειτονιάς του, από την ηλικία των 13 ετών.

Πράγματι, μετά από δύο χρόνια εργασίας του στα παρασκήνια, έκανε την πρώτη του ακρόαση για το έργο Guys and Dolls και έκανε το ντεμπούτο του στον ρόλο ενός κουβανού χορευτή. Την επόμενη χρονιά πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο Our Town.

Το 2004, σε ηλικία 18 ετών, ο πολυτάλαντος νεαρός μουσικός άρχισε να σαρώνει στον χώρο της υποκριτικής. Την ίδια χρονιά χαρακτηρίστηκε από τους Times ως «ο Βρετανός σταρ του αύριο», ενώ αρκετοί έγραψαν για αυτόν ότι είναι ο «επόμενος Τζουντ Λο».

Οι διακρίσεις

Ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα που του χάρισε πρωταγωνιστικούς ρόλους, αμέτρητες προτάσεις συνεργασίας, πλούτη και φήμη. Αναγνωρίσεις το 2008 και το 2009 χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο σέξι άντρες» από το περιοδικό People.

Το 2009, το Vanity Fair του απέδωσε τον τίτλο του «ομορφότερου άντρα στον κόσμο» μαζί με την Angelina Jolie ως την πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. Το 2010, το περιοδικό Time τον ονόμασε ως έναν από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Το περιοδικό Forbes τον κατέταξε στη λίστα των πενήντα πιο ισχυρών διασημοτήτων στον κόσμο με κέρδη 17 εκατομμύριά δολάρια, ενώ την επόμενη χρονιά τα κέρδη του είχαν εκτοξεύτηκαν στα 27.5 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να ανήκει στους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλυγουντ.

Ο «Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς» ήταν από τις πρώτες ταινίες που συμμετείχε, ενώ γνώρισε φοβερή επιτυχία από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ρομαντική ταινία φαντασίας «Λυκόφως» (Twilight), για την οποία και απέσπασε μια σειρά βραβεύσεις.

Ο λόγος για τον 34χρονο σήμερα, Ρόμπερτ Πάτινσον

in.gr