Ανδρέας Μπάρκουλης: Η μεγάλη του επιθυμία που έγινε πραγματικότητα έξι χρόνια μετά το θάνατό του Ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη αποφάσισε να γίνει ηθοποιός
1 year, 7 months ago
6

Έξι χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Ανδρέας Μπάρκουλης έφυγε από τη ζωή. Έπειτα από χρόνια προβλήματα υγείας ο ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε το 2016 λίγες ημέρες μετά τα 80α γενέθλιά του.

Υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ο μικρός γιος του Νίκος Μπάρκουλης σε μα δύσκολη επέτειο όπως η σημερινή γράφει λίγα λόγια για τον πατέρα του.

Πριν από λίγες ημέρες πήρε απόφαση να ακολουθήσει την υποκριτική, όπως αποκαλύπτει στο μήνυμα του, αυτό ήταν και επιθυμία του πατέρα του.

«Έξι χρόνια. Ο χρόνος πετά. Ακόμα δεν έχουν γιατρευτεί οι πληγές. Αλλά δες τώρα θα γίνω ηθοποιός, όπως πάντα ήθελες. Σε ευχαριστώ για όλα. Μου λείπεις», γράφει ο Νίκος Μπάρκουλης και δημοσιεύει στιγμές του πατέρα του από ελληνικές ταινίες.

 

Ταινίες που όπως εξομολογήθηκε πρόσφατα τον ενέπνευσαν και τον παρακίνησαν να πάρει αυτή τη μεγάλη απόφαση στη ζωή του να γίνει ηθοποιός.

«Άρχισα να φαντάζομαι στο μυαλό μου όσο έπαιζε η ταινία εμένα σε αυτούς τους ρόλους. Όσο πήγαινε και πιο πολύ. Τότε με λίγα λόγια ξύπνησε το «μικρόβιο» μέσα μου. Τότε κατάλαβα ότι ο δρόμος μου είναι αυτός. Όχι επειδή ο πατέρας μου είναι ο Νίκος Μπάρκουλης και πρέπει και εγώ. Αλλά επειδή είμαι ο Νίκος και αυτή επιλέγω να είναι η μοίρα μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με λόγια τρυφερά θυμήθηκε και η μητέρα του Νίκου, Μαίρη Μπάρκουλη τον αείμνηστο σύζυγό της και μερικούς στίχους από γνωστό τραγούδι. «Σαν σήμερα πέταξες μακριά. Όμως σε παρακαλώ. Έλα λίγο, μόνο για λίγο. Ζω και ξαναζώ κάθε μας στιγμή. Σε χώρο μυστικό, καρδιά μου, σ’ ανταμώνω. Έλα λίγο, μόνο για λίγο. Μέσα μου σιωπή, μίλα μου εσύ. Όλη μου η ζωή στα χέρια σου κλεισμένη», έγραψε.