Αντετοκούνμπο: “Αέρας” Χόλιγουντ και άκρα μυστικότητα στα γυρίσματα της ταινίας για τον Greek Freak
2 years, 10 months ago
6

Σε υπαίθριο στούντιο με «αέρα» Χόλιγουντ έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή του αστέρα του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η ταινία της Disney θα έχει τίτλο «Greek Freak» -όπως δηλαδή είναι και το παρατσούκλι του Αντετοκούνμπο- και θα καταγράφει τα δύσκολα παιδικά χρόνια του καλαθοσφαιριστή στην Ελλάδα, τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ και τις σημαντικές διακρίσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Ο νεαρός ηθοποιός Ούτσε Αγκάντα αναλαμβάνει να υποδυθεί τον Γ. Αντετοκούνμπο, στον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας του. Στο πλευρό του, θα δούμε την ηθοποιό Γιετίντ Μπαντάκι που θα παίξει τον ρόλο της μητέρας του, Βερόνικα, αλλά και τον Ντάγιο Οκενιγί, που θα υποδυθεί τον πολυαγαπημένο πατέρα του αθλητή, Τσαρλς, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραγωγή του «Greek Freak» συμμετέχει και ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο, όπως και ο Μπέρνι Γκόλντμαν, παραγωγός της ταινίας «300».

 

Το σενάριο είναι του Αράς Αμελ και η σκηνοθεσία του Ακίν Ομοτόσο. Τα γυρίσματα στην Ελλάδα ξεκίνησαν αμέσως μετά το Πάσχα και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Πολλές σκηνές έχουν ήδη γυριστεί στα Σεπόλια, στη γειτονιά που μεγάλωσε και έζησε με την οικογένειά του ο «Greek Freak». Το κινηματογραφικό συνεργείο βρέθηκε στο σπίτι του Ελληνα καλαθοσφαιριστή, αλλά και στο γήπεδο του Τρίτωνα, στο οποίο έκανε σε καθημερινή βάση την προπόνησή του. Γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στους δρόμους του Ζωγράφου και στο κλειστό γήπεδο του Φιλαθλητικού, στον Κολωνό, στην περιοχή του Ψυρρή και στο Μοναστηράκι.

 

Ακόμα και κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας χρησιμοποιήθηκε για την ταινία και συγκεκριμένα για την αναπαράσταση των ντραφτ του ΝΒΑ το 2013, όπου ο Γ. Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε στο νούμερο 15 από την ομάδα του, τους Μιλγουόκι Μπακς. Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τα μέτρα ήταν δρακόντεια, πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να δουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της ταινίας, ενώ τις επόμενες ημέρες τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Σύνταγμα.

 

 

Αυστηρό πρωτόκολλο…Η παραγωγή της ταινίας ακολουθεί τα πλέον αυστηρά πρωτόκολλα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, πραγματοποιώντας ακόμα και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζομένους. Ωστόσο, παρά τα πρωτοφανή μέτρα προφύλαξης, κάποιοι από τους συμμετέχοντες, μετά την υποβολή των τεστ, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων και να γίνει νέος προγραμματισμός. Ομως, πρέπει να σημειωθεί πως τα άτομα τα οποία νόσησαν είναι καλά στην υγεία τους και δεν αντιμετώπισαν περαιτέρω προβλήματα.
ΜυστικότηταΤα γυρίσματα πραγματοποιούνται κυρίως τις πρωινές ώρες, κάτω από άκρα μυστικότητα, ενώ είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και οι ένοικοι των πολυκατοικιών γύρω από τα σημεία των γυρισμάτων πληρώθηκαν για να μην απαθανατίσουν κανένα στιγμιότυπο. Οπως αναφέρουν οι άνθρωποι της παραγωγής, θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να διαρρεύσει κάποιο πλάνο από την ταινία πριν αυτή κυκλοφορήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι υπεύθυνοι της παραγωγής προχωρούν και σε αποζημιώσεις για τους καταστηματάρχες, τα μαγαζιά των οποίων βρίσκονται στους δρόμους που έχουν κλείσει για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων. Η ταινία με «πρωταγωνιστή» τον Γ. Αντετοκούνμπο αποτελεί την πρώτη από μια σειρά μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών που θα χρησιμοποιήσουν τις τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η δεύτερη σεζόν της σειράς «Τεχεράνη», η νέα ταινία του γνωστού σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, καθώς και δύο επεισόδια της σειράς «Jack Ryan», αποτελώντας τον «οδηγό» για τις επόμενες κινηματογραφικές επιτυχίες.

enikos.gr