Ανθή Σαλαγκούδη: «Στο Survivor ξεπερνάς τις φοβίες σου και τα όριά σου»
2 years, 9 months ago
6

Καλεσμένη στο «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε η δημοσιογράφος και πρώην παίκτρια του Survivor, Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία μίλησε για την εμπειρία της στο reality επιβίωσης, αλλά και για τα επαγγελματικά της πλάνα!

«Νομίζω ότι τώρα αρχίζω να χαλαρώνω και να επανακτώ τους ρυθμούς μου. Στην πρώτη καραντίνα δούλευα, άρα δεν το βίωσα τόσο άσχημα. Στη δεύτερη καραντίνα πήγα στο Survivor. Ήταν και η καραντίνα ένας από τους λόγους που είπα το ναι», εξήγησε η Ανθή Σαλαγκούδη.

«Ήξερα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος πολύ μικρή, αν και οι γονείς μου ήθελαν να μπω στη νομική. Αλλά εγώ ονειρευόμουν να αρθρογραφώ σε εφημερίδες, μου άρεσε πολύ αυτό. Πήγα στη σχολή δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο, δούλευα ταυτόχρονα σε εφημερίδα κάνοντας την πρακτική μου, κάποια στιγμή μπήκα στο μισθολόγιο και σιγά – σιγά προχώρησαν τα πράγματα», ανέφερε για το ξεκίνημά της.

Σχετικά με το αν θα ήθελε να κάνει κάτι στην τηλεόραση, η εντυπωσιακή δημοσιογράφος είπε:

«Μου αρέσει η τηλεόραση και οι ρυθμοί της, μου αρέσει η οπτικοποίηση της είδησης. Θέλω να είμαι στην τηλεόραση, αλλά να κάνω κάτι που θα μπορώ να το υποστηρίξω. Με τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης και τα προγράμματα που υπάρχουν, το Dot θα μου άρεσε ως concept».

Το Survivor, οι δυσκολίες και τα σχόλια που την στεναχώρησαν

«Ωραία εμπειρία δεν το λες το Survivor, αλλά ήταν συγκλονιστική εμπειρία, ξεπερνάς τις φοβίες σου και τα όριά σου. Τουλάχιστον εγώ έτσι ένιωσα. Δεν το μετάνιωσα καθόλου, χάρηκα που το βίωσα. Ίσως θα ήθελα να το είχα βιώσει με άλλες συνθήκες, αλλά δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Μερικά πράγματα δεν περίμενα να ειπωθούν, αλλά ήμουν κάπως προετοιμασμένη για κάποια σχόλια. Πήγα σε ένα reality, ήταν επιλογή μου και είμαι υπεύθυνη για αυτή», είπε η Ανθή Σαλαγκούδη για το πέρασμά της από το reality επιβίωσης.

«Στεναχωρήθηκα για συγκεκριμένα πράγματα που ειπώθηκαν. Άνθρωποι που με ήξεραν προσωπικά μπορεί να είπαν κάποια πράγματα εντελώς ψευδή. Μέσα στο παιχνίδι δεν ήξερα τι γίνεται στην Ελλάδα. Δε ρωτούσα κιόλας. Όταν ήρθαν καινούργιοι παίκτες αρκετοί από τους παλιούς ρωτούσαν τι συμβαίνει έξω. Εγώ δεν ήθελα να μάθω κάτι εκείνη τη στιγμή. Όταν έμαθα τα σχόλια μετά το παιχνίδι, πιο πολύ με σόκαραν πράγματα που είπαν για την οικογένειά μου», συνέχισε.

Μιλώντας για το «βάρος» που συνοδεύει το όνομά της, και κατά πόσο την επηρέασε στην επαγγελματική της πορεία, η ίδια είπε ότι «Όταν ήμουν μικρούλα, όταν μπήκα στο χώρο με έπαιρνε από κάτω, αλλά με έπιανε και πείσμα να αποδείξω πράγματα σε ανθρώπους που ό,τι και αν έκαναν δε θα άλλαζαν τη γνώμη τους για εμένα. Πέρασα από διάφορα στάδια. Την καλοπροαίρετη κριτική τη δέχομαι με ευγνωμοσύνη, γιατί με κάνει να γίνομαι καλύτερη. Προσπαθώ όμως να αποστασιοποιούμαι από την κακεντρέχεια. Έχω πολύ έντονα το σύνδρομο του καλού παιδιού, προσπαθώ να μην εκθέτω τους δικούς μου ανθρώπους».

Η γνωστή δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι έχει κάνει ψυχοθεραπεία στο παρελθόν, και τώρα ξεκίνησε εκ νέου, ενώ μιλώντας για το ελληνικό #MeToo και αν η ίδια είχε σχετική εμπειρία, είπε:

«Όλα όσα έγιναν με το #MeToo ήταν πολύ σημαντικά και σοβαρά. Έχω δεχτεί και εγώ κακοποιητική συμπεριφορά στην επαγγελματική μου πορεία, αλλά δεν είχε την ίδια βαρύτητα. Ο μπαμπάς μου ήταν πολλά χρόνια στην πολιτική, και κάποια στιγμή σταμάτησε να είναι. Τότε άλλαξε πολύ και η συμπεριφορά απέναντί μου στο επαγγελματικό μου περιβάλλον».

«Το Survivor μου έμαθε πόσο σημαντική είναι η οικογένειά μου»

«Η γεύση που μου άφησε το Survivor δεν ήταν ούτε πικρή, ούτε γλυκιά. Αλλά ήταν μια ωραία εμπειρία. Τα μαθήματα που πήρα εκεί είχαν να κάνουν με τις ανθρώπινες σχέσεις, μου έμαθε το παιχνίδι ότι κάποια πράγματα δεν είναι δεδομένα, αλλά και πόσο σημαντική είναι η οικογένειά μου.

Το βλέπεις και με όλα τα παιδιά. Όταν παίρνει κάποιος το έπαθλο επικοινωνίας οι τηλεθεατές θεωρούν υπερβολικές τις αντιδράσεις. Αλλά επειδή δεν έχεις επικοινωνία μαζί τους, με τους δικούς σου ανθρώπους, όταν τους βλέπεις κάτι παθαίνεις. Μετά το παιχνίδι μιλούσα με την αδερφή μου έξι ώρες στο τηλέφωνο», εξήγησε συγκινημένη.

«Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν έφυγα από το παιχνίδι ήταν ότι γέμισα τη μπανιέρα με νερό, παρήγγειλα καλαμάκια και πήρα τηλέφωνο την αδερφή μου. Οι δικοί μου είχαν περάσει άσχημα όσο ήμουν στο παιχνίδι. Πιέστηκαν», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη τέλος στα επαγγελματικά της σχέδια, η Ανθή Σαλαγκούδη είπε ότι «Θέλω πολύ να κάνω κάτι δικό μου εδώ και καιρό. Νομίζω ότι τώρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες. Τώρα επεξεργάζομαι την κατάσταση και θα ξεκινήσω από Σεπτέμβρη. Μπορεί να δουλέψω σε κάτι που έχει να κάνει με διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα στο καλοκαίρι. Μου έχει λείψει πολύ η δουλειά. Θέλω μεν να πάω διακοπές σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο, αλλά ανυπομονώ και να καταπιαστώ με κάτι και να δουλέψω».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε η Ανθή Σαλαγκούδη:

in.gr