Αντύπας στον ΘΕΜΑ 104,6: Πάμε για δύο χρόνια χωρίς δουλειά – Πόσο «λίπος» να υπάρχει, για ν’ αντέξεις;
3 years, 1 month ago
6

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ξετύλιξε το… κουβάρι της καριέρας του, από τα χρόνια που ξεκίνησε να δουλεύει με μεροκάματο 50 δραχμές μέχρι την καταξίωση, και μοιράστηκε με τους ακροατές του τις σκέψεις του για την κρίση, τις επιτυχίες του χθες και τα… εφήμερα σουξέ του σήμερα

Τη συνέντευξη της… ζωής του παραχώρησε χθες ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Αντύπας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και τους «Τρεις ΘΕΜΑτοφύλακες», Δημήτρη Τυχάλα, Μιχάλη Μουσελίμη και Βασίλη Αναστασόπουλο.

Λίγο πριν από την αποψινή, διαδικτυακή συναυλία μαζί με τον Ζαφείρη Μελά, αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας, ο αγαπημένος καλλιτέχνης ξετύλιξε το… κουβάρι της καριέρας του, από τα χρόνια που ξεκίνησε να δουλεύει με μεροκάματο 50 δραχμές, μέχρι την καταξίωση, θυμήθηκε το πέρασμά του από την ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, μίλησε για τον -επίσης τραγουδιστή- γιο του, Πρόδρομο, και μοιράστηκε με τους ακροατές του ΘΕΜΑ 104,6 τις σκέψεις του για τις επιτυχίες του χθες και τα… εφήμερα σουξέ του σήμερα.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ζωντανής συνέντευξης στον «αέρα» του ΘΕΜΑ 104,6:

– «Χθες 9 (σ.σ. το Σάββατο) ήταν τα γενέθλιά μου, είπα στους δικούς μου αυτόν τον χρόνο μην μου τον μετρήσετε, γιατί δεν τον έζησα».

– «Είμαστε παγωμένοι εδώ και 13 μήνες, όλοι οι άλλοι λίγο-πολύ δουλεύουν».

– «Έχω ετοιμάσει πολλά πράγματα που θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο, όταν… αποφυλακιστούμε».

– «Μου έχει λείψει η επαφή με τον κόσμο, το πάρε-δώσε που μου δίνει ζωή. Μου λείπουν τα νέα παιδιά και οι φωνές τους, η συμμετοχή τους στα τραγούδια».

Για το γκολ του Μπουχαλάκη στο Άρης-Ολυμπιακός 1-1

– «Αν είχε κόσμο μέσα στο γήπεδο, ο Μπουχαλάκης δεν θα το είχε κάνει αυτό από τα μπουκάλια που θα του πετούσαν. Ήταν στρατηγικό από την πλευρά του και μαχαιριά στην καρδιά».

Για το ξεκίνημα της καριέρας του

– «Ξεκίνησα 16-17 χρόνων με 50 δραχμές την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα. Έκανα πολλές δουλειές, πουλούσα μήλα και μαξιλαράκια στα γήπεδα».

Για την κρίση και την πανδημία

– «Δεν μπορώ να στηρίξω όλους τους μουσικούς μου. Άλλος δουλεύει κούριερ, άλλος ταξί».

– «Είναι σαν να μην υπάρχουμε για την πολιτεία, το τραγούδι, το θέατρο. Οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι δεν θ’ ανοίξουν ούτε Δεκέμβριο, πάμε δηλαδή για δύο χρόνια χωρίς δουλειά. Πόσο λίπος να υπάρχει για ν’ αντέξεις;».

– «Όταν ο γιος μου είπε ότι θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι, η μάνα μου λιποθύμησε. Είναι πολύ άτυχη αυτή η γενιά, έπεσε στην κρίση πάνω και στον κορωνοϊό».

– «Δέκα χρόνια πάλευα, με το “Πωλείται” έγινε σεισμός σε όλη την Ελλάδα. Έκανα κι εγώ τις κοιλιές μου, δεν υπάρχει καλλιτέχνης που δεν έχει τέτοια σκαμπανεβάσματα».

– «Όταν ανοίξουν πάλι τα μαγαζιά, θα πω το “Είμαι ανεβασμένος” για να υποδεχτώ τον κόσμο. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις επιτυχία, αλλά πολύ δύσκολο να την επαναλάβεις ξανά και ξανά. Η διάρκεια σε καθιερώνει».

Για τους αγαπημένους του καλλιτέχνες

– «Αγαπούσα τον Βοσκόπουλο, θαύμαζα τον Στράτο Διονυσίου, την εργατικότητα του Νταλάρα, το πάθος και την εκφραστικότητα του Πάριου. Είμαστε πολύ φίλοι με τον Τόλη, μιλάμε στο τηλέφωνο, πέρασε περιπέτεια με την υγεία του, τώρα είναι καλά».

– «Ο Νίκος Οικονομόπουλος έχει πολύ καλή πορεία, προχωράει αργά, αλλά σταθερά».

– «Τώρα ακούμε τραγούδια του ποδιού, ο λόγος δεν μου αρέσει, γράφουν πολύ περίεργα».

Ο Αντύπας έκλεισε τη συνέντευξη, απαγγέλλοντας «on air» τους στίχους από την τελευταία του επιτυχία, «Αίμα μου», ενώ ευχήθηκε «καλή λευτεριά» σε όλους.