Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο λόγος που το νεοσύστατο κανάλι ονομάστηκε Open
1 year, 9 days ago
6

Την Τετάρτη το μεσημέρι, η διοίκηση το Open περίμενε τους δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις του νέου τηλεοπτικού σταθμού με σκοπό την ξενάγησή τους στα στούντιο, στα κοντρόλ των εκπομπών και στους περιβάλλοντες χώρους.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν για να μας αποδείξουν το λόγο που πιστεύουν πως το Open Beyond είναι το Νο1 κανάλι όσον αφορά στην τεχνολογία και στην καινοτομία καθώς και για να μας μιλήσουν οι ιθύνοντες για τη στρατηγική και τους κανονισμούς του.

Στη συνάντηση μαζί με τον διευθύνων σύμβουλο του mediagroup, Τζώνη Καλημέρη και τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του OPEN, Δημήτρης Μιχαλέλης έδωσε το παρόν και η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού Λιουντμίλα Μποροντινά.

Η κυρία Μποροντινά ανέφερε τους 4 κανονισμούς που έχει ο ιδρυτής του Open, Ιβάν Σαββίδης σε όλες του τις επιχειρήσεις συνεπώς και στην τηλεόραση. Ανάμεσα σε άλλα αποκάλυψε το λόγο που ο σταθμός πήρε το όνομα «Open».

Δείτε σε bullets τα βασικά σημεία της συνάντησής μας με τους ιθύνοντες του σταθμού

– «Επενδύσαμε σε πολύ υψηλής ποιότητας τεχνολογία γιατί είμαστε ένα νέο κανάλι και θέλαμε ο τεχνολογικός μας εξοπλισμός να είναι ό,τι πιο προηγμένο και καινοτόμο. Όλες οι παραγωγές μας, τόσο οι εκπομπές όσο και τα δελτία ειδήσεων είναι σεfullHD, γεγονός που καθιστά τοOPENτο πρώτο κανάλι στην Ελλάδα με όλες τις παραγωγές του σεfullHD», δήλωσε ο Τζώνη Καλημέρης, διευθύνων σύμβουλος του mediagroup.

– «Η κατεύθυνση είναιdigitalfirst, όλες οι λειτουργίες του τηλεοπτικού σταθμού, της εφημερίδας Έθνος και του σάιτ ethnos.grείναι πλέον digital. Ξεκινάμε υβριδική τηλεόραση και θα δημιουργήσουμεstreamingservices. Σύντομα θα ξεκινήσει και το OPENWorld, μέσω του οποίου το πρόγραμμα του OPENθα εκπέμπει σε όλο τον κόσμο, θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό μας όλοι οι Έλληνες της διασποράς. Είναι ένα σχέδιο που θα σας παρουσιάσουμε εκτενώς σε επόμενη συνάντηση», είπε ο Τζώνη Καλημέρης.

– «Υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί που ισχύουν σε όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη και η τηλεόραση δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτοί οι κανονισμοί είναι 1. υψηλή ποιότητα, 2. υπερσύγχρονες τεχνολογίες, 3. ομάδα με υψηλό επαγγελματισμό και 4. ανοικτότητα. Η ανοικτότητα είναι ο κανόνας που εκφράζεται και μέσα από το όνομα τουOPEN. Αποτελεί όραμα και βασικό στόχο του τηλεοπτικού σταθμού, πάνω στον οποίο δουλεύουμε με μια καταπληκτική ομάδα επαγγελματιών. Η καινοτομία είναι ένας ακόμα κανόνας των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη κι αυτή, μεταξύ άλλων, εκφράζεται μέσα από ένα μοναδικό στα Βαλκάνιαnewsroom, όπου συνυπάρχουν και συνεργάζονται στενά οι δημοσιογράφοι των ειδήσεων, της εφημερίδας και της ιστοσελίδας μας», είπε η Λιουντμίλα Μποροντινά, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού.

– Σχετικά με την μέχρι σήμερα πορεία του τηλεοπτικού σταθμούOPENο Τζώνη Καλημέρης τόνισε πως: «Ξεκινήσαμε από το μηδέν,tabularasa, και μας δίνεται η ευκαιρία να οραματιστούμε και να δημιουργήσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, κάτι νέο και καινοτόμο. Αυτό από τη μία μας δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Από την άλλη είναι δύσκολο και μεγάλο το στοίχημα, γιατί χτίστηκε από το μηδέν μια δημοσιογραφική ομάδα που προερχόταν από διαφορετικά Μέσα και έπρεπε σε πολύ μικρό διάστημα όλοι αυτοί να συντονιστούν και να συγχρωτιστούν, να βρουν τα πατήματά τους και να παρουσιάσουν καταρχήν κάτι αξιοπρεπές και στη συνέχεια να αρχίσουν να μεγαλουργούν. Αυτό είναι ο στόχος όχι μόνο για την ενημέρωση, αλλά και για το κανάλι συνολικά.

– Μετά από 4 μήνες μπορώ να πω πως οι μηχανισμοί λειτουργούν. Το διάστημα μέχρι τις εκλογές είναι σαν προπόνηση για εμάς και ακόμα γίνονται αλλαγές και προσθαφαιρέσεις για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε».

– «Ένα κεντρικό κτίριο στις εγκαταστάσεις είναι αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στην ενημέρωση. Σε αυτό συστεγάζονται στη μεγαλύτερη αίθουσα σύνταξης των Βαλκανίων οι δημοσιογράφοι του Open, του Έθνους και τουethnos.gr. Είναι ένα πείραμα συνεργασίας που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει άλλο media groupπου να συστεγάζει τις ομάδες διαφορετικών μέσων του με στόχο τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση. Παράλληλα, έχουμε επενδύσει σε νέα συστήματα, έχουμε θέσει σε εφαρμογή το i-news για να μπορούν να μοντάρουν όλοι οι συντάκτες τα θέματά τους από το γραφείο τους και να πηγαίνουν στο μοντάζ μόνο για τα φινιρίσματα. Η διαφορά θα φανεί στα μεγάλα γεγονότα καθώς και στις επερχόμενες εκλογές», τόνισε ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του OPEN, Δημήτρης Μιχαλέλης.

– Σε ερώτηση που έγινε στον Τζώνη Καλημέρη για οικονομικές υποχρεώσεις του OPEN απέναντι σε συνεργάτες ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα, εκείνος τόνισε πως το OPEN πληρώνει καλύτερα και πιο γρήγορα από κάθε άλλο τηλεοπτικό σταθμό.