Αποκλειστικό: Πότε επιστρέφουν οι Άγαμοι Θύται στη σκηνή;
6 months, 11 days ago
6

Από τον Μαρίνο Βυθούλκα,

Πέραν της ιδιότητάς του ως ηθοποιός, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης έχει σκηνοθετήσει στο θέατρο, ενώ το 1990 δημιούργησε το σατυρικό μουσικοθεατρικό σχήμα «Άγαμοι θύται». Έχουν περάσει αισίως 28 χρόνια, αλλά και πενήντα ηθοποιοί και τραγουδιστές που έχουν συμμετάσχει σε παραστάσεις των Αγάμων από τότε που η ιδέα του Ιεροκλή πήρε σάρκα και οστά.

«Όλο αυτό ξεκίνησε ως ατομική δουλειά. Στην αρχή όλα τα θεατρικά τα έπαιζα μόνος μου και είχα τραγουδιστές και μουσικούς. Ο Δημήτρης Σταρόβας ήταν μουσικός της παράστασης. Από και είχα αναγνωρίσει το κωμικό του ταλέντο, μου πήρε δυο χρόνια να τον πείσω να παίξει. Κάποια στιγμή, οι Άγαμοι Θύται έγιναν  viral και αποφάσισα ότι αυτό μπορεί να γίνει μια μεγαλύτερη παράσταση με περισσότερους φιλοξενούμενους. Τότε πήρα για πρώτη φορά τον Θοδωρή Αθερίδη, ύστερα από ένα άτυπο casting, ο οποίος ήταν 25 χρονών και έπαιζε σε παραστάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας. Ακόμα δεν τον ήξερε κανείς, ούτε η μάνα του. Την ίδια χρονιά είχα πάρει και την ηθοποιό Ανέζα Παπαδοπούλου. Σιγά σιγά δημιουργήθηκε μια εξαιρετική μαγιά ανθρώπων, με εμένα ουσιαστικά στον ρόλο του εμψυχωτή, ενορχηστρωτή και σκηνοθέτη της παράστασης. Όταν ξεκίνησα με τους Άγαμους είχα βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου να διαρκέσει είκοσι χρόνια. Με κοροϊδεύανε. Αισίως μπήκαμε στον 29ο χρόνο και αν όλα πάνε καλά, τον Οκτώβριο θα επιστρέψουμε στην σκηνή, με μια νέα παράσταση. Θέλω να κάνω ένα best of, με κάποιους από τους παλιούς συνεργάτες, αλλά με και με νέους ανθρώπους», αποκαλύπτει στο People.

Στα 58 του χρόνια, αισθάνεται γεμάτος με όσα έκανε στην ζωή του. «Θα ήθελα να είχα παραπάνω σινεμά και να σκηνοθετήσω μια ταινία. Αυτό είναι το ψώνιο μου». Τελικά, είχαν δίκιο οι φίλοι του. Ο Ιεροκλής έχει ψυχή μικρού παιδιού.

Πηγή: People