Αριέλ Κωνσταντινίδη – Η ηθοποιός μιλά για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει δεχτεί
27 days ago
6

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» μίλησε αποκλειστικά η Άριελ Κωνσταντινίδη. Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στη σχέση της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στα περιστατικά παρενόχλησης που έχει δεχτεί αλλά και στο διαζύγιό της.

Για τη γνωριμία και τη σχέση της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη δήλωσε: «Θυμάμαι ότι  κατά την πρώτη συνάντησή μας με την Αλίκη ένιωθα πολύ μεγάλη οικειότητα. Η Αλίκη ήταν καταπληκτική επιχειρηματίας, αυτό ήταν από τα μεγαλύτερά της ταλέντα. Παρόλα αυτά είχε πολλές ανασφάλειες καθώς ενώ ήταν μια φυσιολογική γυναίκα, την ακολουθούσε το βάρος του μύθου της σταρ που είχε δημιουργήσει. Έλεγε πράγματα και καταλάβαινες ότι δεν ήταν καλά. Την ενδιέφερε να φύγει ξαφνικά, σαν πυροτέχνημα , να μην τη δούμε να μεγαλώνει. Στη Θεσσαλονίκη είχε αλλοιωθεί το χρώμα της καθώς είχε πυρετούς. Μου ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσω τον χαμό της».

«Έμαθα να παγώνω»

Σχετικά με τα περιστατικά παρενόχλησης που ήδη έχει δημοσιοποιήσει τόνισε πως υπάρχουν και άλλα που δεν έχει κοινοποιήσει.

«Όταν ήμουν 9 χρονών, κάποια στιγμή στο θέατρο είχε μπει ένας επιδειξίας και ήταν πολύ αγριευτικό. Στο περιστατικό με τον επιδειξία κάποια μαμά μου είπε να μην ανησυχώ καθώς αναρωτήθηκε αν έχω δει ποτέ τον μπαμπά μου γυμνό. Έμαθα να παγώνω και κάνω πως δεν συμβαίνει κάτι, έμαθα να δείχνω μεγάλη, καθώς φοβόμουν να μην με σταματήσουν οι γονείς μου από το θέατρο», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Το πρώτο περιστατικό παρενόχλησης το είχα πεί στο σκηνοθέτη και το αποτέλεσμα ήταν η απομάκρυνσή του ως βοηθό σκηνοθέτη. Το άλλο περιστατικό που μου συνέβη όταν ήμουν μικρή δεν το είπα ποτέ γιατί φοβόμουν ότι θα σταματήσω το θέατρο. Αυτός ο άνθρωπος είναι κάπου τώρα. Δεν είχε κανένα νόημα να το καταγγείλω στο σωματείο Ελλήνων ηθοποιών τότε, αλλά θα το έκανα αν υπήρχαν και άλλες καταγγελίες μαζί. Αυτός ο άνθρωπος έβαλε τα δάχτυλα μου στα χείλη μου και με φίλησε. Θυμάμαι τον πόνο στα μάγουλα μου και το ξάφνιασμα. Έκανα ότι δεν συνέβη τίποτα, καθώς ήταν ένας  άνθρωπο που εμπιστευόμουν».

Η ηθοποιός δεν αποκάλυψε το όνομα του ατόμου που την παρενόχλησε αλλά είπε πως το όνομα του δεν έχει εμπλακεί παρά ελάχιστα στα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα.

«Έχω υποστεί εργασιακή βία και μπούλινγκ, αλλά δεν με επηρέασε, δεν με έκανε να φύγω από τη δουλειά. Στη σεξουαλική παρενόχληση με έπιανε η απόλυτη ανασφάλεια, φοβία, στεναχώρια και το πάγωμα. Αν κάποιος μου έκανε πρόταση να δεχτώ τις ορέξεις του για να εργαστώ , έφευγα» συμπλήρωσε.

Για την επιλογή της να κάνει οικογένεια επισήμανε πως «σταμάτησα να φοβάμαι πως άμα την επιλέξω, σταματάει η δουλειά για εμένα».

Για το διαζύγιό της τόνισε πως δεν ήθελε να φτάσει στα δικαστήρια με τον πρώην σύζυγό της, από τη στιγμή που δεν υπήρχαν οικονομικές οφειλές και ότι συνέβη γιατί δεν είχαν κοινούς στόχους και αξιακό σύστημα.

 

in.gr