Αστρολογία – Βάσια Μαυράκη: Το σύμπαν κάνει τη δουλειά του και εμείς οι άνθρωποι κάνουμε τη δική μας δουλειά
1 year, 10 months ago
6

Γράφει η Χριστίνα Ματθαίου

Συμπαντικές αλλαγές έχουν ταρακουνήσει τον μέχρι πρότινος σταθερό μας κόσμο. Πανδημία, οικονομικά αδιέξοδα, διαφαινόμενη επισιτιστική κρίση. Τι να περιμένουμε εμείς οι τυχεροί του Κρόνου και του Χρόνου, που στεκόμαστε με το ένα πόδι στον «παλιό» κόσμο και με το άλλο προσπαθούμε να στεριώσουμε στον «καινούριο» που ανοίγεται μπροστά μας; Ποιο είναι άραγε το Καρμικό μάθημα που καλούμαστε να πάρουμε ως ανθρωπότητα;

Ας αναλύσουμε, με τη βοήθεια της αστρολογίας, το μέλλον της Ελλάδας με τη συγγραφέα και σύμβουλο ψυχολογικής αστρολογίας Βάσια Μαυράκη.

Καλησπέρα σας, κ. Μαυράκη

Καλησπέρα σας, κ. Ματθαίου. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκλησή σας. Ευκαιρία να δούμε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας, στις ζωές μας με ένα άλλο μάτι, το εναλλακτικό μάτι της αστρολογίας.

Τι ακριβώς ερμηνεύει η αστρολογία;

Πολύ ωραία ερώτηση και πάντα θέλω να την απαντώ, γιατί ο κόσμος μπερδεύεται λιγάκι και δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει φυσικά. Η αστρολογία δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ερμηνεύει τα φαινόμενα της αστρονομίας. Τα αστρονομικά φαινόμενα δηλαδή. Εκλείψεις, πλανητική κίνηση… Όλα αυτά, λοιπόν, που συμβαίνουν εκεί πάνω στο στερέωμα, η αστρονομία τα τοποθετεί εκεί που πρέπει και η αστρολογία τα ερμηνεύει. Και αλλαγές στο στερέωμα αυτή τη στιγμή είναι πολλές και σημαντικές, κ. Ματθαίου.

Μιλάτε για κοσμικές αλλαγές. Πότε άρχισαν να συντελούνται οι αλλαγές αυτές και πώς μας επηρεάζουν;

Οι αλλαγές αυτές άρχισαν να συντελούνται εκεί στο τέλος του 2019, θυμόσαστε όλοι τι έγινε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώσαμε: η εμφάνιση του covid και  όλο αυτό έγινε γιατί είχαμε μια πολυαστρία στον Αιγόκερω. Σε ένα δύσκολο ζώδιο, πολλοί πλανήτες μαζεμένοι. Και η δύναμή τους; Ανυπολόγιστη. Και η δύναμη τους; Αρνητική. Στη συνέχεια μια αλλαγή που μάλλον είχε προηγηθεί. Η αλλαγή του Ουρανού. Ξέρετε, την άνοιξη του 2018 ο πλανήτης Ουρανός άλλαξε ζώδιο και πέρασε στον Ταύρο. Και ο Ταύρος είναι ζώδιο που δεν του ταιριάζει.

Τι εννοείτε ο Ουρανός άλλαξε ζώδιο; 

Εννοώ ότι ο κάθε πλανήτης έχει μια θέση στο στερέωμα. Η θέση, λοιπόν, του Ουρανού στον Ταύρο, που έγινε την άνοιξη του 2018, είναι μια θέση που δεν του ταιριάζει. Σκεφτείτε μόνο ότι με μια παρόμοια θέση του Ουρανού καθιερώθηκε το Τρίτο Ράιχ. Και ένας τύραννος, ένας δυνάστης, επίσης Ταύρος, έκανε την εμφάνισή του στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η θέση, λοιπόν, του Ουρανού στον Ταύρο είναι μια άβολη θέση, δε βοηθά τα οικονομικά, δε βοηθά την πρόοδο, γιατί ο Ταύρος είναι ένα αργό ζώδιο. Ένα αργό ζώδιο της γης. Αυτός, λοιπόν, ο πλανήτης άλλαξε ζώδιο, ο Ουρανός.

Θεωρείτε πως έχουμε τελειώσει με το θέμα του covid;

Θα ήθελα να μπορώ να σας πω ότι έχουν τελειώσει όλα. Και είμαστε τέλεια. Όχι, δεν μπορώ να σας το πω. Τουλάχιστον αστρολογικώς και με τις έρευνες που εμείς κάνουμε και με τον τρόπο που παρακολουθούμε τις πλανητικές κινήσεις, ξέρουμε ότι αυτό δεν έχει τελειώσει. Σκεφτείτε όμως ότι η ανθρωπότητα έχει περάσει πολλές φορές αυτά τα δύσκολα σκαλοπάτια: 1720 πανώλη, 1820 χολέρα, 1920 ισπανική γρίπη.

Τα ¾ του πληθυσμού εκείνες τις εποχές και μάλλον τότε με την ισπανική γρίπη πέρασε στην ανυπαρξία. Σημαίνει, λοιπόν, ότι δοκιμαζόμαστε. Η πλανητική κίνηση είναι κυκλική και οι πλανήτες ξανά βρίσκουν τις θέσεις τους, που ήταν παλιότερα και μας φέρνουν τα ίδια γεγονότα. Οπότε δεν έχει τελειώσει το θέμα του covid. Το μόνο, όμως, που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να συντονιστούμε και να καταλάβουμε τι πρέπει να αλλάξουμε εμείς για να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε σε όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας.

Πότε πιστεύετε πως θα βγούμε από το αδιέξοδο προς το οποίο οδεύουμε ως ανθρωπότητα;

Θέλω να σας πω ότι ο από μηχανής θεός δεν κατοικεί πια εδώ. Δεν μπορούμε να περιμένουμε σε εύκολες λύσεις. Γιατί οι εύκολες λύσεις δεν είναι λύσεις που αφορούν στην εποχή μας. Είμαστε εδώ αυτοί οι τυχεροί του χρόνου και του Κρόνου που στεκόμαστε με το ένα πόδι στο παρελθόν και με το ένα πόδι στο μέλλον. Ο κόσμος που ξέραμε έχει αλλάξει.

Δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Αυτό, λοιπόν, σημαίνει ότι το αν θα βγούμε ή όχι από το αδιέξοδο, πλανητικά θα μπορούσα να σας πω πολύ εύκολα ότι το 2026 που ο Ουρανός θα αλλάξει ζώδιο και θα περάσει πια στους Διδύμους, θα έχουμε αφήσει πίσω ένα κομμάτι δυσκολίας. Όμως, μην ξεχνάτε ότι την άνοιξη του ’23 ο Πλούτωνας θα περάσει στον Υδροχόο.

Είναι μια άβολη θέση, μια δύσκολη θέση, που θα φέρει αργότερα άλλες καταστάσεις. Το μόνο, όμως, που μπορούμε να πούμε για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα είναι ότι, όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, αλλάζουμε το μάτι που βλέπει την πραγματικότητα. Πρέπει να συντονιστούμε με τις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.

Πέρα από σύμβουλος ψυχολογικής αστρολογίας είστε και συγγραφέας.  Ετοιμάζετε κάποιο νέο βιβλίο αυτό το διάστημα;

Πάντα ετοιμάζω ένα βιβλίο. Και μερικές φορές παραπάνω από ένα. Αλλά ναι, πραγματικά είμαι ένα βήμα πριν την έκδοση. Και θεωρώ ότι είναι ένα βιβλίο που θα αρέσει πολύ, γιατί θα έχει ευκολίες στο να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει αστρολογία, γιατί θα είναι ένα καθαρά αστρολογικό βιβλίο σε αντιπαράθεση με τα προηγούμενα που ήταν λογοτεχνικά.  Αν θα ήθελα να πω κάτι στην όμορφη συζήτηση που είχαμε, είναι ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε. Ο φόβος είναι το πιο αρνητικό συναίσθημα. Είναι αυτό που τα δημιουργεί όλα. Και στην εποχή που ζούμε, είναι δύο τα συναισθήματα.

Ή μάλλον ο φόβος είναι το συναίσθημα και η συνέπεια των γεγονότων που ζούμε είναι η φτώχεια. Αυτά τα δύο «φ» που μας κρατούν δέσμιους. Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι το σύμπαν κάνει τη δουλειά του και εμείς οι άνθρωποι κάνουμε τη δική μας δουλειά. Δε θα σταματήσουμε να ερωτευόμαστε, να ζούμε, να χαιρόμαστε. Απλώς, θα συντονιστούμε με την εποχή που ζούμε και που βρεθήκαμε.

Η Χριστίνα Ματθαίου σπουδάζει δημοσιογραφία στη New Media Studies

in.gr