Αττικό Πάρκο: To τιγράκι απολαμβάνει για πρώτη φορά τον ήλιο – Τι κατέγραψαν οι κάμερες
1 year, 1 month ago
6

Το τιγράκι έχει πλήρη αδυναμία χρήσης των πίσω άκρων.

Τα τελευταία νέα από την κατάσταση της υγείας για το τιγράκι που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου μιλάνε για βελτίωση, όμως η κατάστάση του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη μοιράστηκε αισιόδοξα νέα για την κατάσταση της υγείας του, αφού, όπως έγραψε, το άτυχο αιλουροειδές απολαμβάνει τον ήλιο, τρώει με όρεξη και δέχεται τα χάδια των φροντιστών του, όσο παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή.

«Απολαμβάνει τον ήλιο που ποτέ πριν δεν είχε δει. Πλένει τα μπροστινά του πόδια. Τα πίσω είναι παράλυτα. Τρώει με όρεξη. Δέχτηκε τα χάδια μας με ευχαρίστηση. Σχεδόν γουργούριζε. Το τιγράκι των σκουπιδιών δίνει τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή, την ώρα που η αστυνομία εξετάζει βίντεο από τη στιγμή της εγκατάλειψής του», έγραψε σε ανάρτησή της.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, οι ενέσεις και οι βιταμίνες που παραχωρήθηκαν στο ζωάκι έκαναν δουλειά, όμως δεν μπορεί να περπατήσει.

Το τιγράκι έχει πλήρη αδυναμία χρήσης των πίσω άκρων, ενώ φαίνεται πως έχει υποστεί στο παρελθόν χειρουργική επέμβαση. Ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου ισχυρίζεται πως ενδέχεται είτε να προέρχεται από τσίρκο είτε από κάποιο εκτροφείο και ίσως το παράτησαν κοντά στο Αττικό, ώστε να το περιθάλψουν οι εργαζόμενοί του.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο  Ζαν Ζακ Λεσουέρ, πλάνα από κάμερες απέναντι από το Πάρκο, κατέγραψαν το βράδυ πριν την ημέρα που εντοπίστηκε το τιγράκι, ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το σημείο που συνήθως τοποθετούνται οι κάδοι απορριμμάτων, όπου και παρέμεινε για ένα λεπτό. Κάτι που πιθανώς να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.