Μπιλ Γκέιτς: Ζήτησε σε ραντεβού δύο υπαλλήλους της Microsoft ενώ ήταν παντρεμένος με την Μελίντα
2 years, 11 months ago
6

Όχι σε μία αλλά σε δύο εργαζόμενες της Microsoft είχε ζητήσει ο Μπιλ Γκέιτς «κρυφό ραντεβού», ενώ μάλιστα ήταν παντρεμένος.

Όπως αναφέρει η Daily Mail ο  Μπιλ Γκέιτς ζήτησε από δύο γυναίκες που εργάζονταν στη Microsoft και στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του σε ραντεβού ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με τη Μελίντα.

Οι Γκέιτς, ένα από τα πλουσιότερα ζευγάρια στον κόσμο με περιουσία 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσαν αυτό το μήνα ότι θα χωρίσουν, με τη Μελίντα να λέει ότι ο γάμος είναι «ανεπανόρθωτα σπασμένος».

Την ίδια ώρα οι New York Times ανέφεραν ότι ο Γκέιτς, 64 ετών, ζήτησε από έναν υπάλληλο της Microsoft να βγουν ραντεβού.

Το περιστατικό συνέβη το 2006 αφού μάλιστα προηγουμένως η εργαζόμενη τον είχε καθηλώσει με την παρουσίαση της. 

Προσποιηθείτε ότι δεν συνέβη ποτέ

«Αν αυτό σας κάνει να νιώθετε άβολα, προσποιηθείτε ότι δεν συνέβη ποτέ», ανέφερε ο Γκειτς στην υπάλληλο, σύμφωνα με τους Times.

Η ίδια ακολούθησε τη συμβουλή του και προσποιήθηκε ότι δεν συνέβη ποτέ.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο παντρεμένος Γκέιτς ζήτησε σε ραντεβού μία άλλη υπάλληλο στο Ίδρυμα Bill και Melinda Gates.

Θέλω να σε δω

Οι δυο τους βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για ένα ταξίδι εργασίας, όταν της είπε: «Θέλω να σε δω. Θα φάτε μαζί μου δείπνο; ».

Η γυναίκα είπε στους Times ότι η προσέγγιση την έκανε να νιώθει άβολα, αλλά το άφησε να περάσει.

Σύμφωνα με τα αμερικάνικα ΜΜΕ, οι παραπάνω λεπτομέρειες έφτασαν στη Microsoft μέσα μίας επιστολής στην οποία αποκαλύφθηκε όλο το κρυφό ειδύλλιο.

Η επιστολή που τον καίει

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η σχέση του ιδρυτή της εταιρείας με μία εργαζόμενη του είχε γίνει πριν από 20 χρόνια και στο πλαίσιο αυτό δόθηκε εντολή διερεύνησης της επιστολής, η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε καθώς ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft.

Η γυναίκα που έστειλε την επιστολή απαιτούσε αλλαγές στη θέση της στη Microsoft και επίσης ζητούσε να παραδοθεί το γράμμα της στην Μελίντα Γκέιτς (την εν διαστάσει πλέον σύζυγο του δισεκατομμυριούχου), χωρίς ωστόσο το δημοσίευμα να διευκρινίζει εάν πραγματικά συνέβη κάτι τέτοιο. 

Μέλη του συμβουλίου προσέλαβαν μια νομική εταιρεία για να διεξάγει έρευνα για την παράνομη σχέση, όπως αποκαλύπτει η Journal. Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, οι ανησυχίες ορισμένων μελών για τους ισχυρισμούς της γυναίκας αυξήθηκαν και άρχισαν να θεωρούν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να αποσυρθεί ο Γκέιτς – που ίδρυσε τη Microsoft το 1975 – απο τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Στην ετήσια σύσκεψη μετόχων, ωστόσο, ο 65χρονος επανεκλέγη στη θέση του, για να παραιτηθεί τελικά λίγο καιρό αργοτερα, με την αιτιολογία ότι ήθελε να εστιάσει στα φιλανθρωπικά του έργα. Η παραίτηση αυτή συνέβη προτού προλάβει να ολοκληρωθεί η έρευνα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της WSJ.

«Η Microsoft έλαβε μια καταγγελία στο δεύτερο μισό του 2019 ότο ο Μπιλ Γκέιτς επιδίωξε τη σύναψη μια στενής σχέσης με μια υπάλληλο της εταιρείας το 2000», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. «Μια επιτροπή του Συμβουλίου εξέτασε την καταγγελία, βοηθούμενη από μια εξωτερική νομική εταιρεία, προκειμένου να διεξαχθεί διεξοδική έρευνα. Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στην υπάλληλο που έκανε την καταγγελία», συμπλήρωσε το ίδιο πρόσωπο.

Πριν από λίγες ημέρες το ζεύγος Γκέιτς ανακοίνωσε το διαζύγιό του έπειτα από 27 χρόνια γάμου. Οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί αλλά πηγή από το περιβάλλον τους ανέφερε στο περιοδικό People ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ήθελαν να περιμένουν μέχρι να ενηλικιωθεί η μικρότερη κόρη τους και στη συνέχεια να ανακοινώσουν το διαζύγιο.

in.gr