Μπριτ Έκλαντ: Το πρώην Bond Girl που κήρυξε πόλεμο στις πλαστικές – «H Μαντόνα έγινε σαν πατάτα, η Κίντμαν μόνιμα σαστισμένη»
2 years, 10 months ago
6

Η 78χρονη Σουηδέζα έχει μάθει από τα λάθη της και μοιράζεται συμβουλές για το πώς μπορεί να γεράσει κανείς με χάρη – Η επέμβαση που της «κατέστρεψε το πρόσωπο» και ο θαυμασμός για την Έλεν Μίρεν… και τον γιατρό της

Στα 78 της χρόνια η Σουηδέζα Μπριτ Έκλαντ, η οποία στο παρελθόν υπήρξε ένα από τα πιο εντυπωσιακά Bond Girls στο πλευρό του Ρότζερ Μουρ, έχει αρκετές συμβουλές για το πώς μπορεί να γεράσει κανείς με χάρη. Σύμφωνα με την Τζένι Τζόνστον, αρθρογράφο της Daily Mail που τη γνωρίζει καλά, η γεμάτη ζωή ηθοποιός δεν μασάει τα λόγια της και δεν διστάζει να μιλήσει με ειλικρίνεια για τα δικά της λάθη και εκείνα των συναδέλφων της στον κινηματογράφο.

Το πρώην «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ», πρόσφατα μίλησε ξανά με πάθος κατά των αισθητικών επεμβάσεων στο πρόσωπο, λέγοντας ότι τα fillers που έκανε στα χείλια τη δεκαετία του ’90 ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της και κατέστρεψαν το πρόσωπό της, μοιράζεται την εμπειρία που απέκτησε από τα σφάλματά της, και παρουσιάζει τον εαυτό της ως παράδειγμα… προς αποφυγή.

Σύμφωνα με την αρθρογράφο της Daily Mail, η 78χρονη συνιστά στις γυναίκες που μεγαλώνουν να μην αφήσουν ποτέ το μαλλί τους να γκριζάρει («αν οι τρίχες σου γκριζάρουν, θα γκριζάρει και το μυαλό σου, πράγμα πολύ βαρετό» λέει χαρακτηριστικά) και να μην αφήσουν έναν άνδρα να μπει στο σπίτι τους, εκτός αν είναι ο κηπουρός, τον οποίον πληρώνουν για να τους κάνει τις βαριές δουλειές. Η πιο σημαντική όμως συμβουλή της είναι η εξής, και την επαναλαμβάνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί: «Ποτέ, ποτέ, ποτέ, να μην πειράξετε (χειρουργικά) το πρόσωπό σας». Η Έκλαντ επανέλαβε το «μάντρα» που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια («Απλώς πες όχι στις πλαστικές») και σε πρόσφατη συνέντευξή της, σημειώνοντας ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να το λέει.

Η «πικρή» εμπειρία που είχε η ίδια απο τα fillers χειλιών, τα οποία θεωρεί ότι της έκλεψαν την φυσική ομορφιά, την έχει κάνει πολέμιο των αισθητικών επεμβάσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail δεν διστάζει να εκφράσει τη διόλου κολακευτική άποψή της για τους σταρ που το έχουν παρακάνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Μαντόνα, για την οποία έχει ότι «πλέον μοιάζει με τον κ. Πατάτα (Mr Potato Head)». Και η Νικόλ Κίντμαν δεν της γλίτωσε όμως. Η Έκλαντ είδε την γοητευτική ηθοποιό, η οποία στο παρελθόν είχε παραδεχτεί ότι έχει κάνει Botox, σε μία ταινία και κατά την άποψή της έδειχνε «σαν να ήταν μόνιμα σαστισμένη».

Για την περίπτωση της Ντονατέλα Βερσάτσε, που συχνά αναφέρεται από ΜΜΕ ως παράδειγμα «κατάχρησης» αισθητικών επεμβάσεων, έδειξε περισσότερη συμπόνια, λέγοντας ότι η 66χρονη σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματίας «πιθανότατα αισθάνεται σαν εμένα και μετανιώνει για ό,τι έκανε. Έχουμε αρκετές ομοιότητες ως προς τα πράγματα που κάναμε στο πρόσωπό μας», σημειώνει.

Η Έκλαντ πάντως έχει να πει και καλά λόγια για μια συνάδελφό της, την Έλεν Μίρεν, η οποία διατηρεί με εντυπωσιακό τρόπο τη φυσική ομορφιά της στα 75 της χρόνια. «Δείτε πώς ήταν η Έλεν Μίρεν πριν από πέντε, έξι, επτά χρόνια και κοιτάξτε την τώρα. Δείχνει εκπληκτική. Μακάρι να είχα τον γιατρό της» λέει για την εμβληματική βρετανίδα ηθοποιό, η οποία ωστόσο δεν έχει παραδεχτεί ποτέ ανοιχτά ότι έχει «πειράξει» κάτι στο πρόσωπό της.