Χρήστος Φωτίδης: «Η επιτυχία δεν συγχωρείται στην Ελλάδα, μετά τον “Άγνωστο πόλεμο”, τον Νίκο Φώσκολο τον βγάλανε χουντικό»
20 days ago
6

Ενώ πρόσθεσε πως όταν τον είχε πάρει στο παρελθόν τηλέφωνο, νόμιζε ότι είχε πεθάνει και του έκαναν πλάκα

Ο Χρήστος Φωτίδης τη Δευτέρα του Πάσχα, ήταν καλεσμένος στο «The 2night show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον Νίκο Φώσκολο.

«Η επιτυχία δεν συγχωρείται στην Ελλάδα. Μετά τον “Άγνωστο πόλεμο” τον Νίκο Φώσκολο τον βγάλανε χουντικό, έναν άνθρωπο που είχε γράψει πως πεθαίνει ο φασισμός και είχε έναν αγκυλωτό σταυρό να τρέχει αίματα – υπάρχει τέτοιο βιβλίο του Νίκου – αλλά έγινε την εποχή της χούντας η επιτυχία του. Του το χρεώσανε και ο άνθρωπος ήτανε με ένα βαν τρακαρισμένο και κυκλοφορούσε», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Με πήρε μια μέρα τηλέφωνο και μου λέει, “Είμαι ο Νίκος ο Φώσκολος”. Λέω, πλάκα μου κάνει, νόμιζα ότι είχε πεθάνει. Τον ρώτησα αν είναι ο ίδιος ή κάποιος γραμματέας και μου λέει, “ο ίδιος και θέλω να κάνουμε ένα φωτο-σήριαλ αλλά δεν θα πάρετε χρήματα γιατί αυτή τη στιγμή εγώ δεν έχω ούτε να φάω, πηγαίνω στη λαϊκή και ζώ από αυτό». Κάναμε στο Ρομάντζο ένα φωτο-σήριαλ χωρίς λεφτά. Το έκανα για τον Νίκο Φώσκολο γιατί είχα ακούσει την ιστορία του», συμπλήρωσε ο γνωστός ηθοποιός.

protothema.gr