Χρήστος Νικολόπουλος για Καζαντζίδη: «Όταν κάποιος βρίζει την οικογένεια σου, δεν κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια»
2 years, 6 months ago
6

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο ένθετο των Παραπολιτικών παραχώρησε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος.

 

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του Χρήστου Νικολόπουλου. Έτσι είπε ο ίδιος γελώντας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Secret». Δηλώνει πολύ γεμάτος άνθρωπος, καθώς έζησε τόσο πολλά στη ζωή του, που δεν τα ονειρευόταν καν!

Εχει τέσσερα εγγόνια και είναι πανευτυχής. Ετοιμάζεται για τον φετινό χειμώνα, που θα εμφανίζεται στο «Περιβόλι του ουρανού»«Είναι ένας όμορφος χώρος στην Πλάκα και θα είμαι εκεί με την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Στέλιο Διονυσίου και την Ελεάνα», ανέφερε ο συνθέτης.

Χρήστος Νικολόπουλος- Στέλιος Καζαντζίδης: Η μεγάλη κόντρα

Η συνέντευξη έτυχε να συμπέσει με τα 22 χρόνια από τον θάνατο του Στέλιου Καζαντζίδη. Ηταν και μια αφορμή για να ερωτηθεί για τη μεγάλη κόντρα που είχε ξεσπάσει κάποτε ανάμεσα τους.

 

«Φυσικά, έμεινε μια πικρία, αλλά δεν μπορούσα να μην αντιδράσω. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος και οι φίλοι του Στέλιου. Διότι, όταν κάποιος βρίζει τον πατέρα σου και την οικογένεια σου, δεν μπορεί να κάτσεις με σταυρωμένα χέρια. Αυτός ήταν ο λόγος που αντέδρασα τότε. Εβγαινε και έλεγε πολύ άσχημα πράγματα. Πάντα ο Καζαντζίδης είχε δίπλα του διάφορους κόλακες, που του έλεγαν “ο Νικολόπουλος είπε το ένα, είπε το άλλο” κ.λπ. Οπως και να έχει, τα ξεχάσαμε όλα αυτά, τελείωσαν και πάμε παρακάτω», δήλωσε. Από τις τόσο πολλές συνεργασίες του, άλλωστε, ο Καζαντζίδης ήταν, όπως είπε, μια κολώνα όπου στηρίχτηκε.

Ο Γιώργος Νταλάρας ήταν μεγάλος δάσκαλος

«Μετά, πολύ μεγάλος δάσκαλος ήταν ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος είχε μια τελειομανία, την οποία υιοθέτησα και την πήρα και εγώ. Ξεκινήσαμε μαζί κι εγώ του έλεγα πάρα πολλά πράγματα και με άκουγε, γιατί στο μπουζούκι ήμουν άφταστος εκείνα τα χρόνια. Ολες αυτές ήταν υπέροχες συνεργασίες, όπως με τη Χαρούλα Αλεξίου, με την οποία έκανα μεγάλες επιτυχίες, και με μεγάλους δημιουργούς, όπως ο Μανώλης Ρασούλης, που ήταν πολύ μεγάλη συνεργασία και την ξεχωρίζω, γιατί προέκυψαν πολύ ωραία τραγούδια. Μετά μην ξεχνάτε ότι έγραψα μουσική για σίριαλ που ήταν σταθμοί για μένα Το “Ψίθυροι καρδιάς” και το “Μη μου λες αντίο” ήταν από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές σειρές με τεράστια επιτυχία. Μάλιστα, τότε συνέπεσε να κάνουμε με τον Νταλάρα το “Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς”, που ήταν για μένα ο πιο εμπορικός δίσκος μετά τις επιτυχίες με τον Καζαντζίδη», είπε ο Χρήστος Νικολόπουλος.

 

Η κουβέντα έφτασε και στον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. «Εδωσε πολλά στο λαϊκό τραγούδι και στηρίχτηκε πάρα πολύ στο λαϊκό τραγούδι – το έλεγε και ο ίδιος. Μάλιστα, σε μια συνέντευξη που έδωσε όταν πέθανε ο Τσιτσάνης, τον χαρακτήρισε με πολύ μεγάλα λόγια. Η “Δραπετσώνα”, ας πούμε, που έγραψε, είναι σαν να ακούς τραγούδι του Τσιτσάνη. Χρησιμοποίησε πάρα πολλούς δρόμους. Εγώ είχα την ευτυχία να μου πει κάποια στιγμή ο Θεοδωράκης να του δείξω λαϊκούς δρόμους που ήθελε να μάθει»

 

enimerotiko.gr