Χρήστος Βασιλόπουλος: Η απόφαση να μετακομίσει στο Λος Άντζελες και η ζωή εκεί
1 year, 8 months ago
6

Στην Ελλάδα με την οικογένειά του βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τις διακοπές του καλοκαιριού.

Λίγο πριν επιστρέψει στην Αμερική, ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο ΟΚ! και, μεταξύ άλλων, μίλησε για την απόφαση που πήρε το 2009 να φύγει από την Ελλάδα και να κάνει μία νέα αρχή στο Λος Άντζελες, για τη ζωή του εκεί αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη

Ποιο ήταν το πλάνο σου όταν αρχικά πήγες στο Λος Άντζελες;

Πήγα με τη σκέψη να μάθω πράγματα στην υποκριτική αλλά και ως άνθρωπος. Έφυγα το 2009, στα 31 μου. Ό,τι έχω μάθει αυτά τα δεκατρία χρόνια με έχουν εξελίξει ως άνθρωπο. Νιώθω ότι όλο αυτό το ταξίδι μόνο μου έχει δώσει, αλλά ταυτόχρονα νιώθω σαν να κλείνει σιγά σιγά ο κύκλος και να έρχεται ένας άλλος. Όπως και να έχει, ό,τι κάνω, όπου βρίσκομαι, προτεραιότητά μου είναι η οικογένειά μου και, κυρίως, ο γιος μου.

Πόσο εύκολο είναι για έναν Έλληνα ηθοποιό να πετύχει σε μια χώρα όπως η Αμερική; Γιατί οι περισσότεροι χρειάζεται να κάνουν και δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα, όπως το να γίνουν σερβιτόροι.

Καταρχάς, το να κάνεις μια δεύτερη δουλειά, όπως σερβιτόρος ή πορτιέρης, είναι μέρος της πραγματικότητας, του ονείρου και του Λος Άντζελες. Όλοι οι ηθοποιοί το έχουν κάνει πριν αρχίσουν να γίνονται γνωστοί και βγάλουν χρήματα. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Για όσους Έλληνες έχουν έρθει και δεν έχουν μείνει παίζει ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας: πόσο έχεις υπομονή και επιμονή και πόσο τα έχεις βρει με το «εγώ» σου. Εκεί που είσαι σούπερ σταρ στην Ελλάδα, βγάζεις χρήματα και παίζεις ρόλους, ξαφνικά αφήνεις τη βολή σου και πας να κάνεις το ακατόρθωτο, συν το ότι δεν σε ξέρει κανένας.

Στην Αμερική ένιωσες να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα;

Στην Αμερική ήθελα να κάνω κάτι καινούριο και να μάθω πράγματα. Βλέποντας με το μυαλό μου πού θα ήμουν 10 χρόνια μετά, στα 41 μου, πιστεύω πως θα ήμουν στην ίδια θέση ως Έλληνας ηθοποιός, θα έκανα τα ίδια πράγματα –θέατρο, τηλεόραση, πάλι θέατρο, μια Επίδαυρο– και σε σύνολο δεν θα υπήρχε για μένα μια εξέλιξη, τουλάχιστον όπως το είχα κατά νου.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχω παίξει σε γνωστές σειρές, όπως τα Banshee, The Last Ship, Blindspot, Warrior, Whiskey Cavalier. Έχω «δώσει» τη φωνή μου και το πρόσωπό μου στο video game Metal Gear Solid No 5 και σε διάφορα καρτούν, όπως στο τελευταίο Σκούμπι-Ντου και έχω κάνει πολλά διαφημιστικά. Από ταινίες έκανα το Αντίδοτο, όπου παίζει και ο Γιώργος Καραμίχος, και ορισμένα παιδικά, έπαιξα στο Pocket Listing με τον Μπαρτ Ρέινολντς – ο άνθρωπος είναι μύθος, ένας θρύλος. Και τώρα έκανα το The Enforcer με τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο