«Δεν νομίζω ότι πρέπει να λιθοβολήσουμε τον Άρη Σερβετάλη» τονίζει η Κατερίνα Παπουτσάκη
2 years, 4 months ago
6

«Δεν μπορώ με έναν φασιστικό τρόπο να διαχωρίσω τους ανθρώπους σε καλούς και κακούς, δεν θα παρέμβω εγώ στο πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος» δήλωσε η ηθοποιός

Στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Κατερίνα Παπουτσάκη και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ελληνικό MeToo και την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος», μία κίνηση η οποία έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από ανθρώπους της υποκριτικής.

Ανοίγοντας το κεφάλαιο των καταγγελιών στο θέατρο, για την επιστροφή κάποιων εκ των πρωταγωνιστών στο θεατρικό σανίδι μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις και το πώς θα το εκλάβει ο κόσμος, σχολίασε: «Οι απαντήσεις θα δοθούν από μόνες τους. Υπάρχει μία σκληρότητα. Όσο σκληρός μπορεί να είναι κάποιος με τη συμπεριφορά του ότι κάνει κάτι αμφιλεγόμενο ή κατακριτέο, τόσο σκληρή να είναι κι η απάντηση και η συνέπεια της πράξης. Αυτό είναι κάτι που θα έρθει. Σε σχέση με τις βαριές περιπτώσεις, εύχομαι η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και τα πράγματα να γίνουν όπως πρέπει».

Για την υπόθεση του Άρη Σερβετάλη, ο οποίος αποχώρησε από παράσταση, επειδή αρνείται να παίζει μόνο για εμβολιασμένους, η όμορφη ηθοποιός υποστήριξε: «Αν ήταν κάτι το οποίο είχε συμφωνήσει από πριν, τότε δεν νομίζω ότι πρέπει να λιθοβολήσουμε τον Άρη Σερβετάλη. Κάποιοι έχουν αυτό το πιστεύω, αυτή τη θέση.Για κάποιους ανθρώπους είναι και πολιτική θέση. Είναι και υπαρξιακό ζήτημα. Δεν θα παρέμβω εγώ στο πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος. Καταλαβαίνεις τι εφιάλτη θα ζούσε αν συνέχιζε; Δεν θα αισθανόταν προδότης των πιστεύω του; Άρα, λοιπόν, ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε».

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Είμαι ένας άνθρωπος που έχω εμβολιαστεί και θα κάνω αυτό που χρειάζεται. Μπορώ να καταλάβω και τους ανθρώπους που φοβούνται. Ο άλλος αν φοβάται τι θα του πεις, κάνε το; Κι αν ο άλλος πιστεύει σε όλες αυτές τις θεωρίες; Εγώ δεν μπορώ με έναν φασιστικό τρόπο να διαχωρίσω τους ανθρώπους σε καλούς και κακούς, γιατί έχουν πάρει μία άλλη απόφαση».

«Μου έχουν κάνει πολλές προτάσεις από νυχτερινά μαγαζιά για να τραγουδήσω» ανέφερε, τέλος, σχετικά με την αγάπη της για το τραγούδι.