Δέσποινα Μοίρου: «Με διακρίνει μεγάλη πίστη, έχω δικό μου κελί σε 3 μοναστήρια, οι ηγούμενες με ξέρουν καλά»
1 year, 10 months ago
6

Η Δέσποινα Μοίρου σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Λοιπόν”, μίλησε για τα σχέδια της αυτή την περίοδο και τη σχέση της με το Θεό.

 

-Χρόνια είχες σχέση όμως ήσουν κατά του γάμου… τελικά αρραβωνιάστηκες! Επιλέγεις πάντα ώριμους συντρόφους;

Μ’ αρέσουν οι αληθινά ώριμοι άντρες! Όταν βλέπω άσπρα μαλλιά τρελαίνομαι και πολλές φορές τους λέω «είσαι μικρός για μένα, όταν πάρεις σύνταξη τα λέμε πάλι». Πολλές φορές μάλιστα με ελκύουν οι άσχημοι εμφανισιακά, αλλά με προσωπικότητα! Δήλωνα από νεαρή ηλικία ότι δεν με αφορά η εξωτερική εμφάνιση αλλά η εσωτερική.

-Αλλά στον γάμο δεν πλησίασες ποτέ; Γιατί;

Όλα αυτά είναι για μένα ιερά και θεϊκά όταν τα ζω. Για αυτό δεν μπορώ ταμπέλες «γάμο, αρραβώνα». Με φόβιζε πάντα ο γάμος, ότι θα χάσω την ελευθερία μου. Μου φάνταζε σαν κηδεία της ελευθερίας μου. Πάντα θεωρούσα τον γάμο επιτάφιο της σχέσης. Γι’ αυτό και μετά την πρόβα νυφικού, έφευγα! Τρόμαζα! Παρότι συνέχιζα να αγαπώ τον σύντροφο, πλήγωσα πολλούς άντρες από φόβο. Είμαι λίγο περίεργη, έως πολύ στα προσωπικά μου. Περίεργο τρένο, με αποκαλεί η ίδια μου η μάνα.

 

Η Δέσποινα Μοίρου έχει πολλά και μεγάλα επαγγελματικά σχέδια

-Ποια τα σχέδια σου αυτή τη περίοδο;

Είναι έτοιμες 4 Αμερικανικές ταινίες που θα βγουν μέσα στη χρονιά, στη μια παίζω με τη Φαίη Ντάναγουεϊ. Λίγο πριν πάω Κάννες έπαιξα σε δραματική ταινία στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον Angel Salazar, συνεργάτη του δασκάλου μου Pacino!
Ξεκινώ νέα Γαλλική ταινία από σκηνοθέτη που με είδε στις Κάννες! Συνεχίζω τα Stand up show στην Αμερική. Επίσης θα παρουσιάσω κάποιες παραστάσεις με το έργο μου «Μπουμπουλίνα & Κολοκοτρωνης 1821, οι δυο ήρωες συνομιλούν». Αφορά την σχέση, τη φιλία, το συμπεθεριό και τις μάχες που έδωσαν μαζί οι δύο ήρωες της επανάστασης Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Οι δυο θρυλικοί ήρωες έρχονται τετ Α τετ και αναλύουν την επανάσταση στην Ελλάδα και την επανάσταση στη ψυχή τους. Το επωφελές μήνυμα του έργου είναι ότι δυο ήρωες με συνεργασία νικούν. Γιατί ήρωες υπάρχουν και τώρα, με άλλη μορφή.

-Γνωρίζω πως βοηθάς γυναίκες που έχουν υποστεί κάθε είδους βία…

 

Ναι και θα συνεχίσω! Μου αρέσουν οι πράξεις, όχι τα λόγια! Κερδίσαμε τη υπόθεση μιας κοπέλας στη Θράκη και είμαι πολύ χαρούμενη!

Η πίστη της Δέσποινας Μοίρου στον Θεό

-Ποια η σχέση σου με τον Θεό; Δήλωσες ότι έχεις δικό σου κελί σε μοναστήρι…

Με διακρίνει μεγάλη πίστη. Την θεωρώ σπουδαία αρετή, είναι η βάση μου. Ναι, έχω δικό μου κελί σε 3 μοναστήρια όσα χρόνια ήμουν στην Ελλάδα. Οι ηγούμενες των μοναστηριών με ξέρουν πολύ καλά. Πριν τα Όσκαρ ήμουν πάλι στο μοναστήρι. Η ηγουμένη μεγάλου μοναστηριού της Θράκης συνάντησε τυχαία τη μητέρα μου και της είπε να μου δώσει πολλούς χαιρετισμούς και η μητέρα μου εξεπλάγη!

enimerotiko.gr