Διακοπές μαζί ή χώρια; Ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για ένα ζευγάρι;
24 days ago
6

Το καλοκαίρι έφτασε και ένα ερώτημα που απασχολεί τα ζευγάρια είναι αν πρέπει να πάνε διακοπές μαζί.

Πολλοί αγωνιούν καθώς θα είναι με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και αναρωτιούνται αν θα το αντέξουν.

Η ψυχολόγος Δήμητρα Νικολάου ήταν καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη και ανέφερε πως το ιδανικό και πιο υγιές είναι το ζευγάρι να μπορεί να συνδυάζει και τις δύο συνθήκες, δηλαδή και το «μαζί» και το «χώρια».

Σχετικά με τον αν πρέπει να υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού μια κοινή αποδοχή και συμφωνία στο πώς θα οργανωθούν οι διακοπές τους, απαντά πως συμφωνία πρέπει σίγουρα να υπάρξει και στην περίπτωση που δεν είναι εφικτές οι κοινές διακοπές, καλό είναι επιστρέφοντας να αφιερωθεί ένα Σαββατοκύριακο σε μορφή διακοπών ακόμη και στην πόλη.

«Αυτό επί της ουσίας προστατεύει το ζευγάρι και εξαλείφει κάθε είδους ανασφάλεια ή ανησυχία που μπορεί μπει στη μέση και να φέρει εντάσεις», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις διακοπές με φίλους, και τον κίνδυνο να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην παρέα απ’ ό,τι στον/ στην σύντροφο, η ψυχολόγος τόνισε πως θα μπορούσαμε για παράδειγμα να ξυπνήσουμε μία μέρα λίγο νωρίτερα και να περάσουμε λίγο χρόνο μόνοι, με τον άνθρωπό μας, προτού μαζευτεί πάλι όλη η παρέα μαζί.

in.gr