Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος!
4 months, 27 days ago
6

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή.

Ο 31χρονος, φερόμενος ως δράστης είναι Βουλγαρικής υπηκοότητας και συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης σε ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστίων με την επίσης Βουλγάρα σύζυγό του.

Το χρονικό της δολοφονίας.

Η εκτέλεση του 46χρονου επιχειρηματία σημειώθηκε το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, λίγα λεπτά μετά τις 21.00,  έξω από το σπίτι όπου διέμενε με την σύζυγο και τα δυο τους παιδιά στον Πάνορμο της Βούλας.

Εκείνο το βράδυ και ενώ η σύζυγος του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα, βρισκόταν σε επίδειξη μόδας, εκείνος ετοιμαζόταν να πάει στα εγκαίνια του νέου του καταστήματος με υπηρεσίες καθαρισμού και φύλαξης, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε να πάει ποτέ σε αυτά τα εγκαίνια αφού μόλις επιβιβάστηκε στο Smart που είχε παρκαρισμένο μερικά μέτρα από την πόρτα του σπιτιού του, ο εκτελεστής πλησίασε πυροβολώντας τρεις φορές. Ο Γιάννης Μακρής αιφνιδιάστηκε ωστόσο προσπάθησε να σωθεί βγαίνοντας από το αυτοκίνητο. Κατάφερε ωστόσο να διασχίσει μόνο μερικά μέτρα αφού ο δολοφόνος του έριξε την χαριστική βολή αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στην άσφαλτο.

Βικτώρια Καρύδα: Ξανά στην πασαρέλα 4,5 μήνες μετά την δολοφονία του συζύγου της

Πέρασαν 5 μήνες από την μέρα εκείνη μέχρι η Αστυνομία να καταφέρει να οδηγηθεί στη σύλληψη του συγκεκριμένου άντρα. Σημαντικό ρόλο στην καθυστέρηση αυτή, έπαιξε και το σκοτεινό παρελθόν που κουβαλούσε ο Γιάννης Μακρής.

Ο 47χρονος είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών στην Αυστραλία, του είχαν χρεώσει περίεργες απόπειρες δολοφονίας αλλά και εμπλοκή σε θερμά επεισόδια σε Αυστραλία, Αγγλία και Μύκονο.