Δύσκολες ώρες για τη Μπουλίτσα του Καφέ της Χαράς: «Έχω μώλωπες, με τράβηξε απ’το στήθoς, με πάτησε την πλάτη»
1 year, 7 months ago
6

Η Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της Χριστίνα Ιουστίνα, οι οποίες έγιναν γνωστές από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» ως Φιόνα και το «Καφέ της Χαράς» ως Μπουλίτσα αντίστοιχα, έζησαν δύσκολες στιγμές, μετά από ένα λεκτικό επεισόδιο που είχε η πρώτη με δύο άλλες γυναίκες, την Κυριακή 31 Ιουλίου, το απόγευμα, σε πλατεία κοντά στον Κολωνό.

 

Όλα ξεκίνησαν από ένα λεκτικό επεισόδιο που είχε η ηθοποιός με δυο άλλες γυναίκες, βλέποντας το παιδί της μιας να πατάει ένα περιστέρι. Ούσα φιλόζωη, τής έκανε παρατήρηση, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα, να στηθεί καβγάς μεταξύ τους και να κληθεί η Αστυνομία.

Όπως υπογράμμισε η μητέρα, μιλώντας στην Espresso “στο περιπολικό που έφτασε ύστερα από λίγη ώρα, επέβαιναν δύο αστυνομικοί. Πρώτα μίλησαν με την άλλη πλευρά και μετά φώναξαν εμένα, που περίμενα παραπέρα μαζί με την κόρη μου, η οποία δεν είχε καμία εμπλοκή στο επεισόδιο. Χωρίς να μου κάνουν καμία ερώτηση για το τι συνέβη, ζητάνε τα στοιχεία μου. Επειδή όμως η άλλη γυναίκα, η οποία με είχε απειλήσει προηγουμένως, περίμενε να ακούσει τι θα έλεγα, εγώ δεν ήθελα να μάθει ποια είμαι, ούτε πού μένω”.

Και συμπληρώνει η Λίλιαν Αρχοντή “άλλωστε φορούσαμε και μάσκες. Είπα λοιπόν στον αστυνομικό πως φοβάμαι να δώσω τα στοιχεία μου γι’ αυτό τον λόγο, ρωτώντας τον μάλιστα πώς με προφυλάσσει εμένα η αστυνομία από αυτή τη γυναίκα. Εκείνος δεν μου απάντησε καν. Επέμεινε με επιτακτικό και άγριο τρόπο να του δώσω τα στοιχεία μου, μέχρι που το έκανα. Τότε ο άλλος έκανε την ταυτοποίηση και μου λένε “ελεύθερη””.

Και συνεχίζει “την ώρα που πήγαμε να πάρουμε τα πράγματά μας, που τα είχαμε αφήσει δίπλα σε ένα παγκάκι, ο αστυνομικός στράφηκε προς τη Χριστίνα, ζητώντας κι από εκείνη τα στοιχεία της. Του απαντάει τότε το παιδί “εγώ, κύριε, δεν εμπλέκομαι στο περιστατικό, δεν έκανα κάτι”. Μαζί με τον άλλον αστυνομικό την πλησίασαν και σχεδόν την κόλλησαν σε ένα κλειστό περίπτερο που ήταν εκεί, ρωτώντας την ο πρώτος αν είναι ανήλικη ή ενήλικη. “Θα σου φερθούμε σαν ενήλικη”, της είπε τότε ο ίδιος”.

 

Η σοβαρή καταγγελία που έκανε η Λίλιαν Αρχοντή για τους αστυνομικούς

Για τη συμπεριφορά των αστυνομικών πρώτη στην 22χρονη Χριστίνα Ιουστίνα, η Λίλιαν Αρχοντή επεσήμανε “η Χριστίνα μού φαινόταν πολύ φοβισμένη, είχε γουρλώσει τα μάτια της και, πάνω που πήγε να του πει το όνομά της, την αρπάζει από το χέρι και με μια κίνηση τη ρίχνει μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Εγώ φώναζα “το παιδί μου, αφήστε το παιδί μου, βοήθεια”. Εκείνος όμως την πατούσε στην πλάτη με το πόδι. “Πνίγομαι μανούλα, βοήθεια”, έλεγε η Χριστίνα μου. Περνούσε κόσμος από μακριά αλλά βλέποντας τους αστυνομικούς δεν πλησίασε κανείς. Στο μεταξύ, σπάσανε τα γυαλιά του παιδιού κατά την πτώση και, επειδή έχει υψηλή μυωπία, δεν έβλεπε καν. Είχε όμως και χειρότερο”.

Και προσθέτει “την ώρα που φώναζα “αφήστε το παιδί μου”, με πιάνει ο άλλος αστυνομικός και με ρίχνει κάτω. Μας λένε τότε ότι μας συλλαμβάνουν για απείθεια και βία. Έχουμε μώλωπες, μας συμπεριφέρθηκαν βάναυσα. Έπειτα μας βάλανε χειροπέδες και μας πετάξανε μέσα στο περιπολικό. Μάλιστα, ο πρώτος αστυνομικός, ο πιο νταής, τράβηξε επίτηδες από το στήθος την κόρη μου για να την πονέσει μέχρι να τη βάλει στο περιπολικό. Και όταν του είπε το παιδί ότι μπορούσε να μπει και μόνη της, της έδωσε χαστούκι μπροστά μου”.

Όπως ισχυρίζεται, με το που ξεκίνησε το περιπολικό για το Α.Τ. Κολωνού, η ίδια έπαθε κρίση άσθματος. «Τους έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα κι εκείνοι δεν έδιναν σημασία. Μάλιστα, ο αστυνομικός που χτύπησε τη Χριστίνα, ο οποίος οδηγούσε κιόλας, έκλεισε το μάτι στον άλλον λέγοντας “κοίτα να δεις τι θα της κάνω τώρα…”, άρχισε να τρέχει σαν τρελός και να μας κάνει κύκλους μέσα από στενά. Μέχρι και ο άλλος αστυνομικός πρέπει να τρόμαξε κάποια στιγμή, γιατί του είπε να ηρεμήσει… Εκείνος τότε, σαν να με γνώρισε ξαφνικά, άρχισε να λέει: “Ρε συ, εγώ αυτή κάπου την ξέρω…” Συγγνώμη, εγώ ξέρω πως την Αστυνομία την καλούμε για να μας προφυλάξει. Εγώ δεν έβλεπα μπροστά μου δυο καλούς αστυνομικούς εκείνη τη στιγμή, αλλά δυο κακούς ανθρώπους», περιγράφει η Λίλιαν Αρχοντή.

Φτάνοντας στο αστυνομικό τμήμα, πληροφορήθηκαν πως έπρεπε να περάσουν Αυτόφωρο, αφού είχε προβεί σε νομική ενέργεια εναντίον τους ο αστυνομικός, ο οποίος τις άφησε εκεί και έφυγε.

 

Για το τι ακολούθησε στο Τμήμα, η Λίλιαν Αρχοντή σημείωσε “στο τμήμα ήταν όλα μέλι γάλα, μας φέρθηκαν πολύ καλά. Βέβαια δεν μας επέτρεψαν να πάμε στο νοσοκομείο, καθώς θα περνούσαμε αυτόφωρο, αλλά ήταν ευγενικοί απέναντί μας. Με το που μπήκα μέσα μού είπαν “καλώς τη Φιόνα, μίλα μας στον ενικό, εσύ μας μεγάλωσες, σε αγαπάμε”. Μόλις εξέφρασα την οργή μου για το τι συνέβη, ήταν συγκαταβατικοί. “Εντάξει, ξεχάστε το περιστατικό, μη μπλέξεις τώρα τα κανάλια, όλα θα πάνε καλά”, μου έλεγαν».

Όπως εξομολογήθηκε, το επόμενο πρωί, αφού πήραν αναβολή από το δικαστήριο για να βρουν δικηγόρο, η ίδια και η κόρη της πήγαν στο νοσοκομείο Ελπίς, όπου καταγράφηκαν οι κακώσεις και οι μώλωπές τους.

«Την επόμενη μέρα, επειδή μου έμεινε ένα έντονο μούδιασμα στο χέρι, πήγα στον Ευαγγελισμό. Περιμένουμε τώρα να πάρουμε στα χέρια μας την καταγραφή στοιχείων από τα νοσοκομεία με αίτηση που έχουμε κάνει. Το ΣΕΗ μού βρήκε δικηγόρο, την κυρία Έλλη Ρούσσου, και με στηρίζει. Οι συνάδελφοι είναι μαζί μας. Και το #MeToo και το Χαμόγελο του Παιδιού. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι», κατέληξε η Λίλιαν Αρχοντή.

enimerotiko.gr