«Έδιωξα την πεθερά μου από το σπίτι επειδή δεν ήθελε να φωνάζει το εγγόνι της, με το όνομά του»
1 year, 8 months ago
6

Απίστευτη κι όμως αληθινή η παρακάτω ιστορία μιας γιαγιάς που αρνούταν κατηγορηματικά να φωνάζει το εγγόνι της με το όνομα που του έδωσαν.

 

Ακόμα μία γιαγιά που δεν συμφωνεί με τις επιλογές των παιδιών της, ακόμα ένας πατέρας που πήρε δραστικά μέτρα και έδιωξε την πεθερά του από το σπίτι επειδή δεν δέχεται να φωνάζει το εγγόνι της με το όνομά του.

Όλα ξεκίνησαν πριν ο συγκεκριμένος μπαμπάς και η σύζυγός του αποφασίσουν να αποκτήσουν παιδί:

«Πριν καν με τη σύζυγό μου σκεφτούμε και μόνο να κάνουμε παιδί, η μητέρα της είχε αποφασίσει όνομα και δεν ήταν άλλο απ’ αυτό του άντρα της», έγραψε ο αναστατωμένος μπαμπάς. «Ας πούμε ότι το όνομα είναι Sherman. Δεν είναι αυτό το πραγματικό όνομα του πεθερού μου αλλά ένα παρόμοιο, ντεμοντέ και αυτό, και παλιομοδίτικο, όπως το Sherman. Το σημαντικότερο είναι ότι από την πρώτη μέρα μίσησα το όνομα αυτό όχι ότι έχω κάτι με τον πεθερό μου, απλά δεν μου αρέσει καθόλου το όνομά του».

Οι γονείς δεν επέλεξαν το όνομα του παππού

Όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε στην οικογένεια την εγκυμοσύνη και είπαν μάλιστα και ποιο θα είναι το φύλο του μωρού, η πεθερά εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία να ονομαστεί το εγγόνι της Sherman, αλλά το ζευγάρι της είπε ότι το όνομα αυτό δεν ήταν από τις πρώτες επιλογές στη λίστα τους. “Τελικά αποφασίσαμε να δώσουμε στο γιο μας ένα άλλο όνομα που μας αρέσει πολύ, ας πούμε κάτι σαν το Alexander, είπε ο μπαμπάς.

Το παιδάκι τους ήρθε στη ζωή πριν από τρεις μήνες, όλα πήγαν καλά και η πεθερά έχει εγκατασταθεί σπίτι τους. Η βοήθειά της είναι πολύτιμη για τους νέους γονείς. Τους βοηθάει και με το σπίτι και με το παιδί αλλά έχει το κακό συνήθειο να φωνάζει το μωρό Sherman και όχι Alexander όπως έχουν αποφασίσει να το ονομάσουν οι γονείς.

 

“Τις τελευταίες εβδομάδες αποκαλεί χωρίς να τη νοιάζει αν είμαστε μπροστά ή όχι το παιδί με το όνομα που εκείνη επέλεξε και όχι με το όνομα που διαλέξαμε εμείς. Τις πρώτες φορές δεν έδωσα σημασία αλλά πλέον έχει αρχίσει και με ενοχλεί. Την πρώτη φορά που της το είπα μου είπε ότι το κάνει για αστείο. Τις επόμενες φορές προσπάθησα να την επαναφέρω στην τάξη, όχι τίποτε άλλο, αλλά πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει το σωστό όνομα του παιδιού“.

Αφού το συζήτησε με τη γυναίκα του, η οποία του είπε ότι θα μιλούσε στη μητέρα της, τίποτα δεν άλλαξε. Η γιαγιά εξακολουθεί και το φωνάζει Sherman το εγγόνι της παρά τις συστάσεις της κόρης και του γαμπρού της.

“Σήμερα δεν άντεξα και βγήκα εκτός εαυτού. Της είπα ότι είναι αγενής και πως με αυτό που κάνει δείχνει ασέβεια σε εμένα και στην κόρη της“. Στο τέλος της είπε ότι αν δεν αποκαλεί το παιδί με το όνομα που επέλεξαν οι γονείς, τότε δεν είναι πια ευπρόσδεκτη σπίτι τους.

Τα σχόλια επί του θέματος

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων κάτω από την ανάρτηση ήταν με το μέρος των γονέων, υπήρχαν ωστόσο και εκείνοι που πήραν το μέρος της πεθεράς.

 

“Το να αποκαλείς ένα παιδί με ένα εντελώς διαφορετικό όνομα απ’ αυτό που του έχουν δώσει οι γονείς του δεν είναι αστείο. Τι προσπαθεί να πετύχει με αυτό; To Sherman δεν είναι το όνομα του παιδιού ούτε θα γίνει ποτέ. Τι περίμενε; Ότι αν συνέχιζε να το λέει θα σας έπειθε να αλλάξετε γνώμη;“.

Ένας άλλος χρήστης είπε: “Το μεγαλύτερο λάθος σου είναι που δεν της το είπες την πρώτη φορά που το έκανε. Δεν μπορείς να την αγνοείς και μετά ξαφνικά να της τη λες για το όνομα. Είμαι σίγουρος ότι ούτε η πεθερά σου ούτε η γυναίκα σου το πήραν με καλό μάτι που στην αρχή δεν έλεγες τίποτα και ξέσπασες στο τέλος. Γιατί να το επιτρέπεις τόσο καιρό και τώρα ξαφνικά να χάνεις την ψυχραιμία σου;“.

“Είχες δίκιο, αλλά το έχασες με τον τρόπο που αντέδρασες“, είπε ένας άλλος χρήστης.

enimerotiko.gr