Εφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Sidney Poitier σε ηλικία 95 ετών – Φωτοάλμπουμ
2 years, 3 months ago
6

Ο Sir Sidney Poitier, γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου 1927 στο Μαϊάμι, έφυγε δυστυχώς από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. Ηταν εξαίρετος ηθοποιός του κινηματογράφου, βραβευμένος με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του 1963 “Lillies of the Field”. Ήταν ο πρώτος άντρας Αφροαμερικανός ηθοποιός που έλαβε αυτό το βραβείο. Ο Poitier ήταν επίσης σκηνοθέτης και συγγραφέας. Ακολούθησαν τρεις κινηματογραφικές του επιτυχίες κατά τη δεκαετία του ’60, το “In the Heat of the Night”, το “Guess Who’s Coming to Dinner” και το “To Sir with Love”.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον έχει κατατάξει στην 22η θέση στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ της μεγάλης οθόνης, όλων των εποχών.
Το 2002 ο Sidney Poitier βραβεύτηκε με Τιμητικό Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, για την προσφορά του κατά την διάρκεια της καριέρας του και το 2009 τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα.

O Sidney Poitier ήταν ένας πραγματικός σούπερσταρ του Hollywood, από τους τελευταίους μεγάλους που έχουν μείνει και βέβαια το αστέρι του στο Walk Of Fame θα είναι πάντα εκεί για να θυμίζει στους νεώτερους πόσο σπουδαίος ηθοποιός ήταν!
Μαζί με τον καλό του φίλο Morgan Freeman
Μαζί με τον Tony Bennett
Μαζί με την Halle Berry
Μαζί με την Oprah Winfrey
Μαζί με τoν Lenny Kravitz και τον Denzel Washington

Στο βίντεο αυτό συγκλονιστικό η Oprah Winfrey δεν κρύβει τον έρωτά της για τον Sidney Poitier, οποίος της κάνει έκπληξη και εμφανίζεται στην εκπομπή της, όπου την αποκαλεί “ιδιοφυία των μήντια”.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

enikos.gr