Έκαναν μαζί παιδί, δεν παντρεύτηκαν ποτέ: Auτός ήταv o άγνωστος σύντροφος της Μαρινέλλας, Φρέντυ Σερπιέρης
1 year, 8 months ago
6

Ο Φρέντυ Σερπιέρης είναι ο άνδρας που είχε σχέση με τη Μαρινέλλα πριν τον γάμο της με τον Τόλη Βοσκόπουλο και μάλιστα, απέκτησαν και μία κόρη, την Τζωρτίνα.

 

Ο Φρέντυ Σερπιέρης διέγραψε λαμπρή πορεία στον αθλητικό χώρο

Το όνομα του έχει ταυτιστεί με την ελληνική ιππασία, την οποία υπηρέτησε για περισσότερο από μισό αιώνα, αθλητικά και διοικητικά. Υπό την καθοδήγησή του, το ολυμπιακό άθλημα της ιππασίας γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη στη χώρα μας και απέκτησε διεθνή ακτινοβολία.

Όπως ανάφερε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας (ΕΟΙ) “η χαρισματική προσωπικότητα, η αυθεντική ευγένεια, το ήθος και η εντιμότητά του θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων».

Ο Φρέντυ Σερπιέρης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 28 Απριλίου 1938, ήταν γιος του ιταλικής καταγωγής Ιωάννη Σερπιέρη και της πρωταθλήτριας Γαλλίας και ολυμπιονίκη στο τένις το 1924 Ντιντί Βλαστού και δισέγγονος του Τζιανμπατίστα Σερπιέρη, ιδιοκτήτη των Μεταλλείων Λαυρίου.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Γενεύη, αλλά από νεαρή ηλικία τον κέρδισε το άθλημα της ιππασίας και ως αθλητής κατέκτησε δεκάδες βραβεία και σημαντικές διακρίσεις, συμμετέχοντας σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΟΙ από την ίδρυσή της (1990) έως το 2001, υπήρξε α’ αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας από το 1998 έως το 2006, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, καθώς και πρόεδρος και ταμίας του ΣΕΓΑΣ.

Επίσης, ήταν πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ιππασίας του ΣΕΓΑΣ από το 1975 έως το 1984, γενικός γραμματέας της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου το 1982 και της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων το 1991, ενώ ανέλαβε και την προεδρία του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

Η προσωπική ζωή του Φρέντυ Σερπιέρη

Εκτός από την Τζωρτίνα Σερπιέρη, την οποία απέκτησε με την Μαρινέλλα, έχει ακόμη έναν γιο, τον Τζόνι Σερπιέρη, πρωταθλητή ιππασίας.

 

Την περίοδο του 1973, η Μαρινέλλα τάραξε την κοινωνία της εποχής, αφού έγινε ανύπαντρη μητέρα, φέρνοντας στον κόσμο τη μοναχοκόρη της, ενώ στις 10 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της, τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Ποιος είναι ο Φρέντυ Σερπιέρης

 

enimerotiko.gr